Din 8 mai, vaccinare fără programare şi în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania de vaccinare intră într-o nouă etapă
Campania de vaccinare intră într-o nouă etapă

În urma videoconferinţei susţinute miercuri, 5 mai 2021, între reprezentanţii CNCAV, ai prefecturilor şi direcţiilor de sănătate publică judeţene, s-a luat decizia extinderii modalităţii de vaccinare, fără programare în platforma electronică.

Începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze şi au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare.

Populaţia generală cu vârsta de până în 60 de ani care doreşte să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.

Important de reţinut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv, de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

"Persoanele programate prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării, cât şi cele de peste 60 de ani deţin prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare. În Vrancea, centrul de imunizare amenajat la Dispensarul Sud Focşani va administra în continuare vaccin produs de Astra Zeneca şi va prelua toate persoanele cărora li se va administra doza a doua (rapel). Tot din data de 8 mai 2021, Centrul de Cronici Panciu va administra vaccin produs de Pfizer Biontech. Tot în cadrul CNCAV, s-a luat decizia ca persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 se pot deplasa şi după ora 22,00, fără nicio restricţie", potrivit DSP Vrancea.

Până la data de 5 mai 2021, la nivelul judeţului Vrancea au fost administrate 78.193 doze, din care pentru doza 1 – 47.175 şi pentru doza 2 (rapel) – 31.018. Cei mai mulţi vrânceni, 59.690, au primit doze de vaccin Pfizer BioNTech, 12.481 doze de vaccin Moderna iat 6.022 doze de vaccin AstraZeneca.

Centrele de vaccinare deschise în prezent sunt:  Adjud -Spitalul Municipal;  Panciu -Centrul de Cronici; Suraia -Sala de Sport Şcoala Gimnazială cu patru centre; Focşani -Dispensarul Sud; Focşani-Comandamentul Brigăzii 8 Larom; Focşani-Centrul P_SMU DR.ALEXANDRU POPESCU;  Focşani-Centrul P Comandamentul Brigăzii 8 Larom; Focşani-Centrul 2_SPITALUL MILITAR DE URGENŢĂ; Focşani- Colegiul Naţional Pedagogic; Dumitreşti-Căminul Cultural; Odobeşti- Sala de Sport.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite