Dezastru de vânzări la salonul auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai noi modele ale marilor producători auto au fost expuse în zadar în centrul Focşaniului
Cele mai noi modele ale marilor producători auto au fost expuse în zadar în centrul Focşaniului

Dealerii adunaţi la cel mai important târg de profil din Vrancea n-au reuşit să vândă nicio maşină.

Zece dealeri auto şi-au afişat produsele în weekend-ul trecut în centrul civic al municipiului Focşani, în cadrul Salonului Auto Vrancea, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea.

Manifestarea este deja tradiţională, ajunsă la ediţia a X-a, iar firmele participante au prezentat automobile în valoare de 4,5 milioane de euro. În total, au fost etalate 77 de modele de maşini. Cele mai noi şi mai diverse mărci modele au putut fi admirate pe platoul din Piaţa Unirii de publicul venit în număr mare la eveniment.

Spunem admirate pentru că, spre deosebire de anii anteriori, când în cadrul acestor saloane auto se perfectau contracte de cumpărare pentru modelele prezentate, anul acesta nu s-a vândut nicio maşină.

„Am fost prezenţi la salonul auto cu cele mai noi modele, autoturisme excepţionale care merită a fi cumpărate. S-au făcut drive teste, dar nu s-a vândut nicio maşină. Avem doar discuţii avansate pentru câteva maşini pentru care avem oferte de finanţare. Trecem printr-o perioadă nu tocmai uşoară", a declarat Mădălina Pândaru, reprezentanta liderului de piaţă în privinţa vânzărilor de maşini din judeţ. Chiar dacă preţul autoturismelor este în continuare în scădere în comparaţie cu anul de graţie 2008, oamenii spun că nu-şi permit să achiziţioneze o maşină nouă.

„Sunt foarte frumoase, am şi testat două dintre modele, însă decât să cumpăr o maşină nouă, care mă costă cel puţin 10.000 de euro, prefer să-mi aduc de afară la jumătate de preţ. Am prieteni care au luat maşini în leasing şi care după doi ani au renunţat după ce n-au mai putut să-şi achite ratele", a spus Vlad Mironică, venit în Piaţa Unirii să admire maşinile.

Dealerii cer scutiri de taxe

La evenimentul auto de la Focşani au fost prezente modele de maşini cu tehnologii moderne care economisesc combustibil. Dealerii au cerut municipalităţii să acorde reduceri de impozite personelor care vor să achiziţioneze maşini hibrid, pentru a încuraja şi promova tehnologiile nepoluante.

„Propun Primăriei Focşani să reducă impozitele pentru achiziţia la aceste autoturisme. Cum şi statul oferă un discount major atunci ar putea creşte numărul de maşini vândute", a spus Gheorghe Bercuci, reprezentant al altei firme de prestigiu prezente la Focşani.

Conducerea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea (CCIA), în sarcina căreia a căzut organizarea evenimentului, crede că Salonul Auto şi-a atins scopul, chiar dacă n-au fost perfectate contracte. „Industria auto este în criză şi este admirabil că am reuşit să capacităm dealerii auto să vină aici cu maşini în condiţiile în care târguri faimoase de automobile au anunţat că nu vor face nici un eveniment în 2012", a precizat Sorin Vornic, directorul CCIA Vrancea.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite