Defibrilator modern, donat Spitalului de Urgenţă. Cardiologul Valentin Ochean:"Este trist că ne bucurăm de lucruri pe care ar trebui să le avem noi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donaţia, care are o valoare de 6500 de euro, a fost făcută de membrii Clubului Rotary Varana, în cadrul proiectelor umanitare.

Un alt proiect în domeniul sănătăţii a fost dus la bun sfârşit, , respectiv dotarea secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani cu un defibrilator atât de necesar celor internaţi, un  defibrilator automat bifazic CARDIOLIFE TEC- 5631K cu pacemaker extern integrat.

Este o donaţie a membrilor clubului Rotary Varana Focşani în spiritul proiectelor umanitare derulate în ultimul an, anul rotarian 2014-2015 fiind denumit “Anul Inimii”.

“Am vut să schimbăm împreună şi iată-ne aici, după un an, reuşind să privim retrospectiv şi să observăm că am fost alături de sport, de cultură, de educaţie, de tineri şi vârstnici, dar peste toate am susţinut viaţa şi inimile celor pe care îi iubim. Şi am făcut-o pentru termen lung. A fost “Anul Inimilor” şi cred că împreună cu Rotary putem continua, făcându-ne sufletele să bată la unison!Într-adevăr, Spitalul Judeţean va avea un defibrilator modern pentru că nu-i de povestit cum se poate ca într-o ţară europeană, într-un oraş mare cu secţie de cardiologie să nu existe instrumentar care să poate da o şansă unei vieţi “la cotitură”. Rotary a rezolvat problema şi iată că acum avem noi speranţe! “, a spus Elena Stoica, preşedinta Rotary Varana Focşani 2014-2015.

1

La rândul său, medicul cardiolog Valentin Ochean, director adjunct al spitalului, a precizat că personal încearcă şi un moment de tristeţe pentru faptul că sistemul sanitar este în continuare deficitar.

“Este şi o mică tristeţe pentru mine, pentru că ajungem să ne bucurăm că ne căpătăm cu lucruri pe care ar fi trebuit să le avem noi şi pe care nu le avem pentru că nu suntem lăsaţi să le avem. Pe lângă faptul că este un aparat necesar şi util, este de două ori necesar pentru că apărând acest aparat pe secţie putem disponibiliza aparatul vechi pentru echipa de intervenţii stop cardio respirator, proaspăt constituită şi care are nevoie de echipament pentru a putea funcţiona”, a declarat Valentin Ochean.

1

Defibrilatorul a costat 6500 de euro şi va fi folosit în sala de terapie a secţiei de cardiologie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite