Decizie radicală a Primăriei Focşani în privinţa romilor din locuinţele sociale. Cum au reacţionat reprezentanţii Partidei Romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală din Focşani a cerut încă de acum un an şi jumătate intrarea în legalitatea a familiilor care locuiesc în cele trei blocuri administrate de municipalitate.

Cele peste 100 de familii de romi care locuiesc în blocul social al Primăriei Focşani din cartierul Bahne, au fost notificate de Primăria Focşani că de la 1 martie vor rămâne fără utilităţi din cauza datoriilor uriaşe.

"Notificare! Cetăţenii care ocupă abuziv şi fără acordul Primăriei municipiului Focşani imobilul situat în Aleea Căminului nr.12, Bl. G2, sunt înştiinţaţi că începând cu data de 01.03.2018 se va proceda la sistarea furnizării de curent electric şi apă curenta în imobil, deoarece toate contractele de închiriere au încetat de drept începând cu data de 31.10.2017 şi sunt înregistrate debite foarte mari şi neachitate la aceste utilităţi", se arată în notificarea Primăriei Focşani.

image

De altfel, noua administraţie locală a cerut încă de acum un an şi jumătate intrarea în legalitate a celor care locuiesc în blocurile respective, iar de la bugetul local s-au aprobat sume substanţiale pentru montarea de contori individuali de energie electrică, dar lucrurile nu au evoluat aşa s-a anunţat.

Reprezentanţii Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa Sucursala Vrancea spun că vor organiza un miting de protest în faţa  Primăriei Municipiul Focşani.

"Considerăm că la nivelul municipiului Focsani, judeţul Vrancea, trebuie implementate măsuri coerente, care să răspundă punctual la problemele care se confruntă grupurile vulnerabile cu romi. Astfel, autorităţilor publice locale le solicităm conlucrarea cu reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale în vederea punerii în aplicare a Planului de măsuri prevăzute în Stategia pentru îmbunătăţirea situaţiei grupurilor vulnerabile de romi din mun. Focsani, judeţul Vrancea 2015-2025, apobată prin Hotarârea Guvernamentală Legea18/2015 cu rezultate notabile şi masurabile printr-un proces de monitorizare şi de evaluare permanent. Astfel, la nivel local, susţinem:
- Implementarea în parteneriat cu autorităţile locale a unor programe care să vizeze combaterea prejudecăţilor şi a oricăror forme de excluziune a romilor bazate pe fenomenul discriminării;
- Implicarea autorităţilor în vederea identificării unei soluţii viabile adresate intenţiei autorităţilor publice de suspendare a evacuarilor, si de nu a le interupe apa si curentul electric. Mai mult decât atât, dorim găsirea unor solutii în care copiii acestor familii de romi care locuiesc in Bl. G2 Bahne, Revolutiei 16 si 17 să nu întrerupă cursurile şcolare sşi să rămână pe drumuri, fiind supusi unor riscuri de îmbolnăvire". spun reprezentanţii romilor.

Este de menţionat că timp de mai bine de zece ani, romii care locuiesc în blocurile sociale nu au plătit deloc pentru curentul electric şi apa consumate, acest lucru fiind recunoscut chiar de ei, cu ocazia alegerilor locale din 2016, când l-au susţinut la conducerea primăriei chiar pe actualul edil, Cristi Misăilă, tocmai datorită faptului că "PSD le-a plătit datoriile".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite