Cum poţi să-ţi deschizi dreptul la pensie, în perioada stării de urgenţă, fără să mergi la Casa de Pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa de Pensii Vrancea
Casa de Pensii Vrancea

Măsura are acoperire legală în articolele 49 şi 50 din Decretul Preşedintelui României nr. 195/06.03.2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.

Casa Judeţeană de  Pensii Vrancea a anunţat că din motive de siguranţă medicală, legate de prevenirea răspândirii şi infectării cu COVID-19, Casa Naţională de Pensii Publice a luat decizia ca începând cu 18 martie toate persoanele interesate care doresc să solicite înregistrarea cererilor de deschidere a drepturilor de pensie pot face acest lucru telefonic sau la o adresă de e-mail.

Pentru casa de Pensii Vrancea sunt disponibile numerele de telefon 0237/212627 sau 0237/614478 şi la adresele de e-mail cjpvn@cnpp.ro şi bogdan.iaru@cnpp.ro, unde doritorii vor comunica numele şi prenumele, Codul Numeric Personal, adresa de domiciliu şi un număr de telefon pentru a fi contactaţi.

“Ulterior, aceste persoane vor fi contactate telefonic sau pe e-mail de CJP Vrancea pentru a li se transmite numărul de înregistrare al dosarului şi pentru a fi anunţate cu privire la prezentarea acestora la sediul instituţiei noastre cu documentaţia în original (cartea de muncă, adeverinţele privind sporurile permanente, condiţiile superioare de muncă şi alte documente prevăzute de normele de aplicare a legii) şi în copie (actele de stare civilă, cartea de muncă etc.), necesară stabilirii drepturilor de pensie, documentaţie care va fi depusă în plic sigilat la sediul casei teritoriale de pensii Vrancea. Această procedură este necesară în vederea evitării expunerii acestui segment de populaţie şi pentru a-i asigura că nu îşi vor pierde drepturile de pensie cuvenite”, anunţă CJP Vrancea.

Totodată, în această perioadă, în situaţia copiilor urmaşi care împlinesc vârsta de 16 ani şi care nu pot face dovada continuării studiilor din cauza suspendării cursurilor şcolare, plata pensiei de urmaş se va face fără a fi necesară prezentarea acestei dovezi, urmând ca adeverinţa doveditore să fie prezentată în termen de 30 zile, de la data expirării stării de urgenţă.

În scopul evitării răspândirii şi infectării cu COVID-19, pentru alte cereri şi solicitări, beneficiarii Casei Judeţene de Pensii Vrancea sunt rugaţi să folosescă exclusiv ca mijloc de comunicare a documentelor numărul de fax 0237/217758, precum şi adresele de e-mail cjpvn@cnpp.ro sau bogdan.iaru@cnpp.ro.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite