Consiliul Judeţean Vrancea şi primăriile din judeţ, datorii publice de peste 28 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 15 Unităţi Administrativ Teritoriale din Vrancea au apelat la credite în valoare totală de 190 de milioane de lei, din care au restituit 128 de milioane de lei.

Deputatul PDL de Vrancea Florin Secară a adresat în luna mai o întrebare către Ministerul Finanţelor Publice, prin care a dorit să afle care este soldul datoriei publice locale directe pentru fiecare unitate administrativ teritorială din Vrancea.

Răspunsul a venit după două luni, iar din acesta rezultă că la ora actuală soldul datoriei publice în Vrancea se ridică la 128,4 milioane de lei, adică peste 28 de milioane de euro.

Cea mai mare datorie o are Primăria Municipiului Focşani, care a contractat credite de 112 milioane de lei din care mai are de plătit 62 de milioane de lei, urmată de Consiliul Judeţean Vrancea, care a achitat doar 5 milioane de lei dintr-un credit de  39,2 milioane de lei.

1

Municipiul Adjud are de achitat un credit de 5,9 milioane de lei, Odobeştiul-4,4 milioane de lei, Panciu-11,5 milioane de lei şi Mărăşeşti-8 milioane de lei.

Comunele cu datorii sunt Cîrligele şi Cîmpineanca cu câte un milion de lei, Fitioneşti şi Soveja cu câte 1,5 milioane de lei, Garoafa -557.000 de lei, Gugeşti-670.000 de lei, Homocea-200.000 de lei şi Vidra-1,3 milioane de lei. 

Mai puteţi citi:

Consiliul Judeţean Vrancea şi Primăria Focşani, verificate de Camera de Conturi Buzău

Consiliul Judeţean Vrancea plăteşte 14.000 de euro pentru un film de prezentare de 15 minute

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite