„Comune di Focşani” s-a înfrăţit cu oraşul italian Tivoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semnarea acordului de înfrăţire a avut loc în prezenţa celor doi primari, Decebal Bacinschi şi Sandro Gallotti. La eveniment au participat si reprezentanţi ai oraşului francez Saint Amand les Eaux, oraş infratit cu Tivoli.

Municipiul Focşani şi oraşul italian Tivoli sunt de astăzi oraşe înfrăţite şi vor dezvolta pe viitor relaţii de cooperare.

Semnarea acordului de către cei doi edili, Decebal Bacinschi şi Sandro Gallotti, a avut loc la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia", în prezenţa delegaţiilor italiană şi franceză, dar şi a consilierilor locali focşăneni.

„După cinci ani am reuşit să semnăm astăzi acest protocol de înfrăţire. Oficialităţile din Tivoli respectă muncitorii din Focşani prezenţi în oraşul Italian şi cred că a fost unul din motivele pentru care astăzi am semnat protocolul. Trăim cu senzaţia că poate facem şi noi ceva pentru românii din Tivoli şi să simtă că veghem asupra activităţii pe care o desfăşoară", a spus Decebal Bacinschi în cuvântul său.

La rândul său, Sandro Gallotti a făcut o prezentare a oraşului Tivoli, un oraş cu o cultură imensă, care a dat lumii trei papi şi un laureat al premiului Nobel.

„Căldura şi ospitalitatea cu care ne-aţi primit demonstrează ceea ce vom putea realiza împreună", a spus Sandro Gallotti.

În această după-amiază, în onoarea oaspeţilor italieni şi francezi, Ansamblul Focloric „Ţara Vrancei" şi corul „Pastorala" vor susţine un spectacol.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite