Angajarea a devenit un chin pentru absolvenţii cu studii superioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nici Bursa Locurilor Muncă nu oferă mari soluţii pentru şomerii cu şcoală. Foto. N.C.
Nici Bursa Locurilor Muncă nu oferă mari soluţii pentru şomerii cu şcoală. Foto. N.C.

După ce şi-au tocit coatele pe băncile facultăţilor, sute de vrânceni stau cu diplomele în sertar, fiind nevoiţi să se mulţumească doar cu ajutorul de şomaj.

Încercările de a-şi găsi un job prin intermediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă sunt sortite eşecului, în condiţiile în care oferta făcută publică de către insituţie cuprinde un singur post pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Iar în evidenţele AJOFM figurează nu mai puţin de 289 de astfel de şomeri. În schimb, peste 150 de posturi sunt adresate muncitorilor calificaţi şi necalificaţi din domeniul confecţiilor şi cel al construcţiilor.

Vrâncenii se plâng că nici site-urile de recrutare, unde angajatorii postează anunţuri, nu îi ajută să pătrundă pe piaţa muncii.

„Am terminat Facultatea de Marketing din cadrul ASE şi am absolvit şi un master, însă chiar şi aşa nu am fost ocolită de şomaj. Deşi am experienţă, lucrând în vânzări ani la rând, în această perioadă este foarte dificil să-mi găsesc un loc de muncă. Am fost şi la AJOFM, însă acolo ţi se pune în faţă o listă şi tu trebuie să contactezi angajatorul, să faci toate demersurile. Nici pe site-uri precum E-jobs sau BestJobs sau la Bursa Locurilor de Muncă nu am avut mai mult noroc", declară Ana Zamfir (41 ani), din municipiul Focşani.

La finele lunii mai, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă figurau 8.759 de şomeri.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite