Andrei Plăcintă, „zugrăvit” în băiat bun într-o lucrare cu pretenţie de carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Plăcintă şi autorul Alexandru Răducanu, la lansarea cărţii. Foto: Facebook Al. Răducanu.
Andrei Plăcintă şi autorul Alexandru Răducanu, la lansarea cărţii. Foto: Facebook Al. Răducanu.

Trimis în judecată pentru tentativă de omor, după ce a călcat cu maşina un bărbat şi şi-a bătut iubita în plină stradă, Andrei Plăcintă, fiul senatoarei de Vrancea Sorina Plăcintă a ajuns de curând personaj într-o carte scrisă de Alexandru Răducanu, publisher la The Marketer şi Business Woman.

În carte nu este orice personaj, ci unul pozitiv, transformat la 180 de grade din agresor în victimă, aşa cum rezultă din parcurgerea celor 94 de pagini cât are lucrarea.

Potrivit lui Andrei Plăcintă, ideea scrierii unei astfel de lucrări a fost una comună a sa şi a autorului, ca un răspuns la tot ce s-a scris în presă despre el.

„Autorul a fost dispus să mă asculte şi dispus să mă placă. A zis că-i place povestea şi aşa s-a născut ideea de a scrie această carte. Am vrut prin carte să fac un răspuns elegant la tot ce a scris presa despre mine în afara cazului, că sunt satanist, homosexual, nişte acuzaţii la natura caracterului meu", ne-a declarat Andrei Plăcintă.

Cât despre faptul că volumul abundă în a-l victimiza, Andrei Plăcintă susţine că arestarea sa a fost un abuz care nu s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi fost „băiatul lui mămica".

image

„Eu asta am susţinut şi susţin în continuare la procese, că sunt nevinovat", ne-a mai spus fiul senatoarei.

De altfel, masa sa, Sorina Plăcintă, ne-a precizat că a citit cartea şi nu a găsit nimic deplasat în ea. „Nu se victimizează şi nu suntem noi în măsură să judecăm trăirile cuiva. Să avem înţelepciunea să înţelegem ce-a vrut să spună Andrei în această carte", spune senatorul de Vrancea Sorina Plăcintă.

Am încercat să luăm legătura şi cu autorul cărţii, Alexandru Răducanu, însă pe tot parcursul zilei de ieri telefonul acestuia a stat închis.

image

Parcurgând însă paginile revistelor la care lucrează, Business Woman şi The Marketer, am găsit însă două interviuri gen publicitare, unul cu Sorina Plăcintă, altul cu Andrei Plăcintă, în care sunt prezentate poveştile de succes ale celor doi şi laturile lor umanitare, în opoziţie totală cu ce s-a scris până acum în presă despre cele două personaje. Cartea „29 de zile" se găseşte în librării şi costă 20 de lei.

Citate din carte.

Supranumit Bon Jovi

În carte sunt redate multe episoade din experienţa celor 29 de zile de arest, dar şi din perioada premergătoare arestului, printre întâlnirea cu procurorul care l-a anchetat, intervenţia chirurgicală pe care a suferit-o, întâlnirea cu colegii de detenţie, programul din celulă, nopţile de Crăciun şi Revelion după gratii, dar şi prima zi de libertate.

image


„-Hai mă Bon Jovi, întoarce-te, că am terminat cu mâna, să lucră şi pe la spate. Andrei zâmbi, dar blonda se apucă să tragă de pielea de pe spate şi zâmbetul i se transformă într-o grimasă de durere.
-Scuze, Bon Jovi, am uitat de xilină. Dă xilina aia!"

Dialogul cu procurorul

„Ştii că ai dat peste un om, mă nenorocitule?! Îl luă tare femeia, care nu trebuie să fi avut mai mult de 35 de ani.
Andrei se uita perplex, neînţelegând:Ce are asta cu mine? Eu am fost împuşcat şi tot eu sunt agresorul? Se gângi, încercând cu greu să se stăpânească.
-Cine eşti? Îngăimă în cele din urmă.
Femeia îl privi cu ură:
-Sunt procuroru' Gabrea!"

image

Purta cercel în limbă

„Ajunse în camera de triaj, unde i se puse în faţă o tăviţă:
-Hai, frumoaso, cerceii la apel! Spuse ironic un poliţist, împingând tava spre el.
Andrei îşi scoase cu grijă cei 6 cercei pe care îi purta. La cei doi din sprânceana stângă avu ceva de furcă, însă adevărata dificultate începu când ajunsese la cel de pe limbă. Dacă nu ar fi avut mâna în ghips, lucrurile ar fi fost simple".

Program de striptease în celulă

„Viaţa în arest, în cei şaisprezece metri pătraţi pe care îi împărţeau cei şase bărbaţi era destul de monotonă. Televizorul mergea în continuu pe Taraf din două motive: lui Doru îi plăceau manelele şi în al doilea rând, spre miezul nopţii, era timp de o oră câte o tipă care făcea striptease în direct. Aşa că momentul zilei era când îşi dădea tipa jos sutienul!".


Urinatul pe troiţă, în versiune proprie

„-Cum e, Andrei, cu poza asta cu troiţa? Chiar ai vrut să profanezi troiţa? Sau e altceva la mijloc.
-E o poză făcută undeva prin sudul Germaniei. Eram după trei zile de festival de rock, cu muzică, băutură, gagici, eram mahmur. Mergeam cu maşina şi la un moment dat mi-a venit să urinez. Am oprit maşina, era un câmp plin de iarbă. Eram cu capul în jos, mahmur, fără ochelari de soare, şi văd nişte flori. Şi am vrut să mă joc cu jetul de urină, să ud florile. Şi la un moment dat văd un stâlp ieşit din flori şi, ridicând capul, văd că e o troiţă. Un prieten a surprins momentul şi a făcut poza"

image

Coleg de dubă cu ucigajul interlopului de la Piatra Neamţ

„În dubă, în ultimul moment fu urcat şi Falău, cel acuzat că a împuşcat cu sânge rece un interlop din Piatra Neamţ.
-Tot pentru omor?! Îl întrebă Falău direct, scurt, aproape complice.
Ce naiba să îi zic ăstuia?Că sunt papă-lapte care a fugit să scape de nişte ţigani?
-Nu, tentativă!, răspunse Andrei
Andrei observă că Falău purta şi vestă anti-glonţ, avea un regim special pentru că interlopii aveau infiltraţi oameni peste tot, având misiunea să-l omoare".

Chef de chef după eliberarea din arest

„Primul lucru pe care îl făcu a fost să organizeze un chef năpraznic la el acasă, unde a chemat mulţi, mulţi prieteni, băieţi şi fete.Era o descătuşare, ţinuse prea multe lucruri în el, prea multe stări, prea multă suferinţă... Trase aer în piep şi realizase transformarea. Fusese o omidă, acum era un fluture"

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite