Alţi doi complici ar putea intra în vizorul anchetatorilor în cazul crimei în stil mafiot de la Slobozia Ciorăşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telu Chiriţă a fost ucis în februarie 2019
Telu Chiriţă a fost ucis în februarie 2019

În acest dosar, patru persoane sunt judecată în stare de arest, învinuite de crimă şi complicitate la crimă, după ce l-ar fi ucis cu mai multe focuri de armă, la începutul anului, pe patronul unei case de schimb valutar din Focşani, în vârstă de 61 de ani.

Procesul crimei din seara de 22 februarie 2019, de la Slobozia Ciorăşti, unde patronul unei case de schimb valutar din Focşani a fost executat cu focuri de armă de mai mulţi bărbaţi, va continua sătămâna viitoare cu audierea altor persoane.

Surse din cadrul anchetei ne-au precizat că este posibil să fie puse sub învinuire alte două persoane, ambele din Vrancea, dezvăluite în timpul anchetei de ultima persoană arestată în dosar.

Pompiliu Iosif, care are calitatea de complice la crimă, ar fi declarat că cele două persoane care vor fi audiate ştiau de planul jafului asupra omului de afaceri şi l-ar fi supravegheat pe acesta. De altfel, maşina acestora a fost văzută în comuna Slobozia Ciorăşti cu câteva minute înainte de tragedie, lucru verificat şi pe camerele de supraveghere.

Ar fi vorba de doi bărbaţi cu trecut infracţional. Procesul celor patru învinuiţi principali, autori şi complici la crimă, a început în luna octombrie 2019.

Toţi cei patru  au fost trimişi în judecată de către procurorii vrânceni, după ce, în noaptea de 22 februarie 2019, l-au ucis pe Constantin Chiriţă, patronul unei case de schimb valutar.

Potrivit procurorilor, în seara fatidică, Constantin Chiriţă, cunoscut de apropiaţi cu numele de „Telu“, patron al unei case de schimb valutar din Focşani, plecase cu maşina personală spre casa familiei situată în comuna Slobozia Ciorăşti, limitrofă oraşului.

Pe un drum izolat, a fost lovit în plin de un autoturism de teren pe care cei trei infractori îl modificaseră pentru a rezista unui impact violent. În plus, maşina avea numere de înmatriculare false, de Marea Britanie.

În autoturism se aflau Ionuţ Bogdan Sprânceană şi Gheorghe Vasile Văscăuţanu, care au coborât şi au tras două focuri de armă în afacerist, provocându-i leziuni în urma cărora a murit aproape pe loc. Scopul lor era să-l jefuiască pe patronul casei de schimb valutar de o sumă importantă de bani. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Chiriţă transporta 30.000 de euro, 20.000 de lire sterline şi 300.000 de lei.

Omul de afaceri s-a baricadat în maşina personală după ce a fost lovit, motiv pentru atacatorii iritaţi l-ar fi împuşcat. La audieri, au declarat că nu intenţionau, iniţial, să folosească armele. Se pare că între cei doi criminali a izbucnit o ceartă legată de faptul că au folosit armele în mod nejustificat. În plus, în depărtare ar fi apărut luminile unui alt autoturism, motiv pentru care atacatorii au fugit de la locul faptei fără banii omului de afaceri şi abandonând propriul autoturism. Au mers înspre altă maşină, condusă de Marius Daniel Cruceanu, cu care stabiliseră să le asigure scăparea în cazul unor eventuale probleme.

Şapte săptămâni de premeditare

„Din cercetări, a rezultat că în perioada 3 ianuarie - 22 februarie 2019, inculpaţii au efectuat activităţi pentru a pregăti săvârşirea faptelor, în sensul că au achiziţionat un autoturism de teren, căruia i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecţie în partea din faţă, i-au montat plăcuţe cu număr fals de înmatriculare. Totodată, aceştia s-au interesat la alte cunoştinţe din judeţul Vrancea asupra programului victimei, precum şi asupra orei la care acesta pleca de la locul de muncă în localitatea de domiciliu Slobozia Ciorăşti, în acelaşi timp verificând şi traseul pe care urma să-l parcurgă victima“, au declarat procurorii vrânceni.

Au fost folosite două pistoale: unul de calibrul 5,6 mm, celălalt de 9 mm. Cei trei au fost prinşi după 60 de ore de la comiterea crimei, în Vama Nădlac din judeţul Arad. Se pregăteau să iasă din ţară la bordul unui BMW X5, dar fuseseră daţi în consemn de către anchetatori şi reţinuţi de către poliţiştii de frontieră. Bogdan Ionuţ Sprânceană este acuzat de omor calificat, tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. De aceleaşi infracţiuni, mai puţin ultima, este învinuit şi Gheorghe Vasile Văscăuţanu, în vreme ce Marius Daniel Cruceanu este acuzat de complicitate la omor şi complicitate la tentativă de tâlhărie calificată. Ulterior, s-a stabilit că la atac a mai contribuit şi Iosif Pompiliu Gabriel, fiind arestat mai târziu.

Vă mai recomandăm:

Suspecţi în cazul uciderii patronului unei case de schimb valutar din Focşani, prinşi în timp ce încercau să fugă din ţară. Ei au fost reţinuţi

VIDEO Detaliile atacului mafiot în care patronul unei case de schimb valutar a sfârşit împuşcat. De ce au lăsat ucigaşii în urmă peste 100.000 de euro

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite