Alegeri parţiale 2014. Live text. La Andreiaşu de Jos poliţiştii verifică dispariţia amprentei de pe ştampilă cu menţiunea "votat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duminică au loc alegeri parţiale în două localităţi din Vrancea
Duminică au loc alegeri parţiale în două localităţi din Vrancea

La alegerile parţiale 2014 din comunele Panciu şi Andreiaşu de Jos, judeţul Vrancea, sunt aşteptaţi la vot 9490 de persoane care vor alege viitorul primar, respectiv consiliul local.

UPDATE: ora 16.00. Poliţiştii verifică la Andreiaşu de Jos o sesizare legată de dispariţia amprentei de plastic de pe ştampila de vot. Din această cauză, la o secţie din comună procesul de votare a fost suspendat timp de 15 minute. O altă sesizare verificată de oamenii legii la Străoane vizează o posibilă infracţine de vot multiplu, după ce un bărbat este bănuit că ar fi votat la mai multe secţii.

De menţionat că niciun a din sesizările făcute de partide în timpul zilei privind fraude electorale nu s-au confirmat, după cum spun reprezentanţii IPJ Vrancea.

La alegerile locale parţiale, la ora 14.00, prezenţa la vot era de 32% la Panciu şi 46% la Andreiaşu de Jos.

Alegeri parţiale 2014, judeţul Vrancea. Odată cu alegerile europarlamentare 2014, duminică, 25 mai, au loc în doua localităţi din judeţul Vrancea şi alegeri parţiale. În oraşul Panciu, alegătorii sunt chemaţi la vot să-şi alegă noul primar al oraşului, după ce fost edil al oraşului, Ion Petre, a decedat în toamna anului trecut.

În listele electorale sunt înscrise 7876 de persoane, iar pentru funcţia de primar al oraşului s-au înscris cinci candidaţi. Noul edil va fi desemnat dintre candidaţii care au întrunit cel mai mare număr de voturi.

La fel ca şi la alegerile europarlamentare, se poate folosi urma mobilă în ziua votului pentru persoanele cu probleme medicale. La nivelul oraşului Panciu sunt deschise între orele 7.00 şi 21.00 nouă secţii de votare, tot atâtea fiind deschise şi pentru alegerile europarlamentare 2014.

Totodată, astăzi sunt alegeri parţiale şi în comuna Andreiaşu de Jos, pentru alegerea noului consiliu local. Vechiul legislativ din comună, ales în vara lui 2012, a fost dizolvat la Tribunalul Vrancea, după ce între reprezentanţii partidelor din comună a existat o situaţie tensionată şi nu s-a putut conlucra deloc în consiliul local. La scrutinul din Andreiaşu de Jos sunt aşteptaţi la vot 1514 alegători.

Vă recomandăm şi:

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare                 În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare               Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.

Românii şi Europarlamentarele 2014: cele mai ciudate momente dintr-o campanie „mioritică, lipsită de viziune”   Campania pentru europarlamentare 2014 din România nu a ieşit din tiparul campaniilor electorale anterioare, spun sociologii. Aceştia vorbesc despre o „campanie mioritică“, lipsită de viziune şi neinspirată din punct de vedere al comunicării, în care candidaţii au dovedit că nu au proiecte europene pentru România. O campanie din care nu au lipsit ciudăţeniile, din păcate „normale“ pentru ţara noastră.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite