A murit Ion Viorel, unul dintre cei mai importanţi antrenori de rugby din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Ion, în geacă gri, alături de sportivii pe care i-a antrenat la LPS Foşani  FOTO: Petrică Butuc
Viorel Ion, în geacă gri, alături de sportivii pe care i-a antrenat la LPS Foşani  FOTO: Petrică Butuc

Antrenorul focşănean, în vârstă de doar 54 de ani, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în această dimineaţă, după ce în ultimii ani s-a luptat cu o boală nemiloasă.

Ion Viorel, antrenorul echipei de rugby CSM Focşani, a murit în această dimineaţă la Spitalul de Urgenţă din Focşani.

Antrenorul care condus ani de zile echipa de rugby de tineret a României, cu care a câştigat titlul european, avea doar 54 de ani şi spre la o vindecare miraculoasă, după ce s-a luptat mai bine de doi ani cu boala.

Deşi bucureştean la origine, Viorel Ion a jucat mulţi ani pentru echipa de seniori a Focşaniului care evolua în acele vremuri în prima ligă de rugby a ţării.

După ce a renunat la cariera de jucător, a îmbrăţişat meseria de antrenor. A pornit de jos, de la grupele de copii şi juniori ale Liceului cu Program Sportiv Focşani.

A fost unul dintre cei mai galonaţi tehnicieni din rugby-ul autohton. S-a dedicat trup şi suflet sportului cu balonul oval.

„Mi-am dorit mult să fac la Focşani un rugby de calitate. În mare măsură mi s-a îndeplini acest vis. Am mulţi elevi de care sunt mândru. Joacă acum în echipe mari ale Europei. Sunt mâhnit că de 20 de ani baza sportivă unde ne antrenăm arată jalnic. Nu s-a investit nimic şi totuşi am reuşit să avem rezultate e excepţie. Chiar mă întrebam ce s-a fi întâmplat dacă nu reuşeam să luăm medaliile la Campionatele naţionale sau cele de la turneele internaţionale? Cred că se desfiinţa secţia de rugby”, declara pentru Adevărul, în urmă cu cinci ani, renumitul antrenor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
 

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite