45% din angajaţii din Vrancea câştigă lunar salariul minim pe economie, de 975 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Totodată, Vrancea se află în cosa clasamentului şi în privinţa celor mai puţine salarii peste 5000 de lei, doar 228 de persoane bucurându-se de astfel de retribuţii.

Un clasament făcut de Ziarul Financiar cu privire la câştigurile salariale în România, pe baza informaţiilor de la Inspecţia Muncii aflate în baza de date Revisal, relevă faptul că Vrancea se află la coada clasamentului ca şi câştiguri.

Într-un judeţ care avea aproximativ 110.000 de salariaţi în 1989, astăzi în Vrancea mai supravieţuiesc 41630 de angajaţi cu forme legale.

Dintre aceştia, 18.884 câştigă luna sub 975 de lei brut, adică salariul  minim pe ţară, în vreme ce 22518 angajaţi primesc retribuţii cuprinse între salariul minim şi cel mediu, care este de 2415 lei brut. Mai sunt alţi 2059 de vrânceni care au salarii cuprinse între 2415 lei şi 5000 de lei/lună, iar 228 de salariaţi depăşesc prin câştiguri 5000 de lei/lună.

Din acest ultim punct de vedere, Vrancea este pe ultimul loc pe ţară, fiind întrecută chiar şi de Vaslui, Ialomiţa ţi Mehedinţi.

Motiv pentru deputatul PNL de Vrancea, Florin Secară, să se lanseze într-un nou atac la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, vinovat în opinia deputatului „că-i ţine pe vrânceni săraci ca să-i manipuleze mai uşor”.

„Şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea se înscrie în categoria privilegiaţilor cu salarii brute de peste 5000 de lei pe lună, el mergând acasă anul trecut cu o indemnizaţie netă medie de preşedinte de 4617 lei pe lună. După douăzeci de ani cu Marian Oprişan preşedinte al  Consiliului Judeţean, vrâncenii sunt la coada clasamentului, pe penultimul loc,  şi dacă vorbim de salarii medii brute cuprinse între salariul mediu (2415 lei) şi 5000 de lei pe lună, doar 2059 de angajaţi din Vrancea înscriindu-se între aceste limite. În schimb, cei mai mulţi salariaţi din judeţ au salarii cuprinse între salariul minim şi cel mediu pe economie“, susţine într-un comunicat de presă deputatul PNL Florin Secară.


 

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite