Wizz Air şi-a suspendat operaţiunile de la Craiova, din cauza lucrărilor de reabilitare a pistei. S-a anunţat câştigătorul licitaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista Aeroportului Craiova va fi reabilitată
Pista Aeroportului Craiova va fi reabilitată

Operatorul low-cost Wizz Air şi-a suspendat operaţiunile de la Aeroportul Craiova din cauza lucrărilor de reabilitare a piste. Aeronavele vor fi relocate către alte pieţe pe toată perioada în care se vor desfîşura lucrările de reabilitare.


Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că a fost desemnat  câştigătorului licitaţiei deschise organizate de Aeroportul Craiova pentru atribuirea contractului de reabilitare a infrastructurii de mişcare.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, salută desemnarea câştigătorului licitaţiei deschise organizate de Aeroportul Craiova pentru atribuirea contractului de reabilitare a infrastructurii de mişcare.
Investiţia este realizată printr-un proiect cu finanţare europeană obţinută prin Programul Operaţional Sectorial „Transport“ 2007-2013, în valoare totală de peste 24 de milioane de euro. „Este un demers care a parcurs câteva provocări, fiind nevoie ca procedura de atribuire să fie reluată, întrucât într-o primă fază nu au existat oferte conforme, aspect care a condus la o nedorită întârziere, dar iată că acum facem un pas înainte. Sigur că mai trebuie să treacă termenul legal prevăzut pentru formularea eventualelor contestaţii şi, în situaţia în care nu vor fi depuse, să se înceapă cu toată forţa lucrul la reabilitarea infrastructurii aeroportului, o intervenţie care, aşa cum ne demonstrează cifrele privind traficul de pasageri, este mai mult decât necesară“, a spus Ion Prioteasa.

Reabilitarea pistei, modernizarea echipamentelor, extinderea platformei de îmbarcare vor crea condiţiile necesare pentru continuarea şi dezvoltarea tuturor serviciilor de transport aerian pe Aeroportul Craiova, pentru înfiinţarea de noi destinaţii şi intensificarea zborurilor către cele existente. „Numărul călătorilor a ajuns la 90.000 la finele lunii mai, ceea ce reprezintă două treimi din totalul pe întreg anul 2014 şi este de peste trei ori mai mult decât s-a înregistrat în primele cinci luni ale anului trecut. În egală măsură, studiem deja posibilitatea diversificării rutelor şi ne gândim în principal la destinaţii intens solicitate, precum Paris şi Bruxelles “, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.
.

Proiectul Aeroportului Craiova vizează reabilitarea pistei de decolare-aterizare, reabilitarea şi extinderea căii de rulare B şi a platformei de îmbarcare-debarcare, a cărei suprafaţă va creşte de la 8.150 la 24.000 de metri pătraţi, construirea unei noi reţele de canalizare pluvială şi a drenajelor aferente noilor suprafeţe de mişcare, precum şi modernizarea sistemului de balizaj, inclusiv a iluminatului platformei de operare. „În urma evaluării, a reieşit că oferta cotată cel mai bine, în funcţie de toţi aceşti parametri, este cea a companiei spaniole AZVI S.A., care a venit, de altfel, şi cu propunerea financiară cea mai avantajoasă“, a precizat Mircea Dumitru, directorul Areoportului Craiova.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite