VIDEO Un cartier din Craiova este poluat de CET. Locuitorii: „Praful şi cenuşa ne-au otrăvit toată curtea, iar casele sunt pline de funingine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii susţin că tot cartierul este poluat de centrala termică din zonă
Oamenii susţin că tot cartierul este poluat de centrala termică din zonă

Craiovenii care locuiesc în cartierul Bariera Vâlcii susţin că, de ani buni, se uită neputincioşi cum cenunşa aruncată prin coşurile centralei termice din zonă le-a otrăvit curţile. Localnicii au făcut zeci de sesizări cu privire la acest lucru, dar nu s-a rezolvat nimic.

Cornelia Galbenu, în vârstă de 57 de ani, din cartierul Bariera Vâcii, a declarat că de ani buni trăieşte un adevărat coşmar. Femeia este disperată şi nu ştie cum să scape de cenuşa care i-a otrăvit curtea. „Toate familiile care locuim în cartierul Bariera Vâlcii suntem disperate. Praful şi cenuşa aruncată prin coţurile centralei termice ajunge la noi în curte. Ne-a otrăvit toată curţile, iar casele sunt pline de funingine. Nu ştiu când vom putea scăpa de acest coşmar“, a povestit femeia.

Oamenii din cartierul Bariera Vâlcii trăiesc de ani buni un adevărat coşmar

Oamenii au mai declarat că zgomotul pe care-l emană de multe ori central termică noaptea nu îi lasă să doarmă. „Noi am făcut zeci de sesizări în această privinţă, dar degeaba. Suntem disperaţi, iar nimeni nu vrea să ne ajute. Ne-au spus că nu trebuia să ne construim case în această zonă. Chiar nu ştiu ce o să facem. Noi nu respirăm aer curat, iar în orice moment ne putem îmbolnăvi. Tot cartierul este poluat. Casele şi curţile sunt pline de cenuşă“,, a povestit Eugen Vârjac.

craiova

Conducerea CET Craiova a declarat că în acest moment se lucrează la un sistem care va stopa poluarea în zonă. „Principalele măsuri de reducere a poluării sunt date de modificarea tehnologiei de evacuare a zgurii rezultate în urma procesului de ardere care se face acum în tehnologia de fluidizare, iar acest lucru o să ducă la stabilitatea depozitului de zgură si cenusă“, a spus Dan Vasile, directorul CET Craiova II.

craiova

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Dolj au precizat că vor merge mâine în control pentru a vedea dacă cartierul Bariera Vâlcii este poluat de CET Craiova.
    


 

craiova
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite