VIDEO Imagini halucinante cu bătrânii din Craiova care se înghesuie să ajungă în pieţe. „Ce vreţi, să murim în case?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de bătrâni ies din case în intervalul 11,00 - 13,00 pentru a-şi face cumpărăturile pentru sărbătorile pascale. Majoritatea poartă mască şi mănuşi, dar când ajung la porţile pieţelor uită să mai păstreze distanţa socială. "Parcă vorbim cu pereţii, degeaba le spunem să stea departe".

În timp ce autorităţile ne îndeamnă să stăm acasă, bătrânii par să uite că toate eforturile în această perioadă a pandemiei se fac în special pentru ei. La Craiova, în fiecare zi,  la orele prânzului,  oamenii  stau umăr la umăr şi aşteaptă cu nerăbdare să intre în pieţe.

Imagine indisponibilă

În Joia Mare, peste 200 de vârstnici au luat cu asalt Piaţa Centrală a oraşului. "Trebuie să ne lase să intrăm mai mulţi în Piaţă, să meargă mai repede. Avem doar două ore la dispoziţie, nu ne ajung", s-au plâns unii bătrâni.

Întrebaţi de ce nu au apelat la copii, prieteni sau chiar voluntari să le facă toate cumpărăturile pentru Paşte, mai mulţi vârstnici au reacţionat dur. "De ce să nu ieşim? Ce vreţi, să murim în case? Noi ştim ce trebuie să cumpărăm. Trebuie să vedem pe ce dăm banii", au declarat aceştia.

 Poliţiştii locali au încercat să-i organizeze, dar toate eforturile s-au dovedit a fi în zadar. :"Le-am spus că trebuie să intre pe rând, le-am spus că pe o poartă vor intra, pe alta vor ieşi. Le-am explicat că toate măsurile sunt, de fapt, pentru ei, pentru sănătatea lor. Parcă vorbim cu pereţii, degeaba le spunem să stea departe unii de alţii", au povestit mai mulţi poliţişti locali.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite