Vânzările modelului B-Max produs exclusiv la fabrica Ford din Craiova au scăzut cu 9%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzările modelului Ford B-Max au scăzut cu 9%
Vânzările modelului Ford B-Max au scăzut cu 9%

Producţia noului monovolum B-Max a fost lansată la Craiova pe data de 25 iunie 2012, iar primul autoturisma  fost cumpărat de preşedintele Traian Băsescu. Vânzările autoturismului au scăzut cu 9% în primul trimestru al acestui an.

B-Max a coborât pe locul al treilea, fiind depăşit nu numai de Fiat 500L (26.800 de unităţi), ci şi de noul Nissan Note (20.000 de uni­tăţi). Modelul Ford B-Max este produs exclusiv la fabrica Ford de la Craiova şi este disponibil în trei variante de echipare - Ambiente, Trend, Titanium - şi trei motorizări pe benzină şi două diesel. Preţul de bază de 13.400 de euro este disponibil pentru varianta Ambiente, în timp ce varianta Trend are un preţ de pornire de 14.150 de euro, iar cea Titanium de 16.150 de euro.

Ford B-Max este disponibil cu cinci variante de motorizare: două diesel şi trei pe benzină. Cele pe benzină includ două variante ale motorului de 1 litru EcoBoost produs la Craiova, de 100 CP şi 120 CP (echipat cu sistemul Start/Stop) şi un 1,4 l de 90 CP jucând rolul de versiune de bază. 

B-MAX a câştigat premiul internaţional „AUTOBEST 2013” şi premiul Autonis pentru „Cel mai frumos monovolum al anului 2012”, acordat de cititorii revistei germane „Auto Motor und Sport“. „Ford ar trebui să se îngri­joreze de declinul vânzărilor lui B-Max, în condiţiile în care Fiat 500L lansat în aceeaşi perioadă continuă să crească în volume“, potrivit analiştilor de la left-lane.com.

Productia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprita pentru aproximativ 35 de zile, in timp ce la motoare productia a fost sistata timp de sapte zile, anul trecut.

Mai citeşte şi:

Start pentru producţia Ford B-Max la Craiova

Ford a construit vehiculul B-MAX cu numărul 100.000

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite