Uzina Ford de la Craiova este preluată oficial de Ford Otosan. Premierul Ciucă va fi prezent la eveniment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ford

Nicolae Ciucă va fi însoţit de ministrul Economiei, Florin Spătaru. Cei doi oficiali vor avea întâlniri cu reprezentanţii companiei Ford.

Evenimentul din data de 5 iulie, prilejuit de preluarea oficială a fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan, va începe la ora 11,00. 

Premierul Ciucă şi ministrul Economiei se vor întâlni cu preşedintele Ford Europa, Stuart Rowley, managerul general  Ford Otosan, Güven Özyurt, şi preşedinte Ford România, Josephine Payne. Oficialii vor vizita fabrica de la Craiova şi vor discuta despre dezvoltarea acesteia.

Ford a transferat proprietatea asupra fabricii sale din Craiova, care produce vehicule şi motoare, către Ford Otosan, permiţând astfel companiei să-şi extindă operaţiunile la nivel internaţional.

Fabrica de la Craiova va produce noua generaţie a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât şi în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producţie în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024. 

De asemenea, Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din România.

Pentru a sprijini lansarea următoarei generaţii a modelului Courier, Ford Otosan a anunţat deja o investiţie de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată în următorii trei ani. 

Astfel, capacitatea totală de producţie a fabricii de la Craiova va creşte de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Puternicul sistem antiaerian francez MAMBA a devenit operaţional la Capul Midia VIDEO

Atacul rechinilor. Ce spun biologii marini despre cazul turistei românce ucise în Marea Roşie a Egiptului

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite