Un elev din Craiova a fost medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică de la Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Mircea Mirea aobţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică
Dan Mircea Mirea aobţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Mircea Dan Mirea, în vârstă de 17 ani, din Craiova, a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică de la Beijing. Tânărul este elev la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică s-a desfăşurată la Beijing şi au participat 39 de echipe din 28 de ţări. Elevul Dan Mircea Mirea d ela Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova a obţinut medalia de aur. „Are o tenacitate ieşită din comun şi este un elev talentat cu inteligenţă mult peste medie. Totul timpul vrea să înveţte lucruri noi. Anul acesta a obţinut ce-l de-al treilea rezultat notabil“, a spus Zamfirică Petrescu, directorul Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs care se organizează pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe. 

Mircea Dan Mirea a declarat că de-a lungul anilor s-a disciplinat, a devenit mai mai riguros, iar astfel şi-a format o mentalitate de învingător. Anul trecut a obţinut  medalia de aur la olimpiada din Luxemburg şi două medalii de argint în India şi Iran. „Vreau să mă fac astrofizician. Nu pot spune că facultăţile de aici nu ar fi bune, dar mă gândesc la ce voi face după aceea, mai ales dacă voi avea un loc de muncă în cercetare. Am muncit mult de-a lungul timpului şi am învăţat că secretul succesului este să faci exact ce îţi place“, a declarat Mircea Dan Mirea.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite