Trei studenţi din Craiova au inventat o aplicaţie pentru smartphone care presupune eliminarea necesităţii cheilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul prezentat în cadrul concursului este denumit  „Smart hotel room”  Foto: Arhiva
Sistemul prezentat în cadrul concursului este denumit  „Smart hotel room”  Foto: Arhiva

Concursul Studenţesc Internaţional Embeded Systems Design Contest a avut în perioada 17-23 iulie în China. Trei studenţi din Craiova au obţinut locul III pentru un sistem pe care l-au prezentat în cadrul evenimentului.

Sistemul prezentat în cadrul concursului este denumit „Smart hotel room ” şi presupune eliminarea necesităţii cheilor, întrerupătoarelor şi sistemelor de securitate în hoteluri. Acesta se instalează pe smartphone de către utilizator şi îi dă dreptul de a controla de la distanţă uşa, luminile sau prizele. În plus, poate anunţa utilizatorul dacă  este sau nu cineva prezent în încăpere. 

Proiectul susţinut în cadrul concursului  a fost dezvoltat de studenţii Cristian Totolin, Marius Neghina şi Marian Marcu, îndrumaţi de asist univ dr Ing Sorin Ilie, S.l. dr. ing. Ing Ioan Lemeni, prof  univ dr ing Costin Badica şi prof  univ  dr ing Marius Brezovan de la Departamentul de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei (CTI dcti.ucv.ro) din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică.

Studenţii care au dezvoltat acestă aplicaţie au fost nevoiţi să înveţe noi tehnologii şi să descopere modalităţi de a le îmbina în mod eficient. Concursul Intel Cup Undergraduate Electronic Design – Embedded System

Design este organizat de Ministerul Educaţiei, Ministerul Industriei şi Tehnologia Informaţiei, Comisia Municipală a Educaţiei din Shanghai, Universitatea Jiaotong din Shanghai şi Intel.

Evenimentul se desfăşoară la fiecare doi ani şi atrage peste 150 de echipe internaţionale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite