Revoltă la înmormântarea victimelor criminalului sinucigaş: „A venit la noi în sat să pună la cale un atentat terorist“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion şi Fabian Trandafir, tată şi fiu, victimele criminalului sinucigaş din localitatea doljeană Palilula, au fost înmormântate luni, 5 decembrie. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au deschis un dosar penal pentru omor, tentativă de omor, dar şi uz de armă nelegal

Ion şi Fabian Trandafir, tată şi fiu, au fost executaţi în seara zilei de vineri, 2 decembrie, pe uliţele satului doljean Palilula, de un individ cunoscut cu afecţiuni psihice. Dragoş Furtună l-a împuşcat pe Fabian Trandafir (36 de ani) de şapte ori, iar tatăl tânărului a primit un glonţ direct în inimă. Atacatorul s-a sinucis la scurt timp, împuşcându-se în cap. Victimele criminalului sinucigaş au fost conduse ieri pe ultimul drum de un cortegiu format din sute de persoane.

„A tras fără milă“  

Rudele victimelor sunt scandalizate că două familii au fost distruse din cauza unui individ periculos şi bolnav psihic. „Fabian şi tatăl său n-au făcut rău niciodată nimănui. Acest criminal a distrus două familii şi a băgat în mormânt doi oameni nevinovaţi. În satul nostru nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Eu nu înţeleg cum autorităţile competente nu au aflat din timp cu ce se ocupa acest individ extrem de periculos. Era terorist, iar în beciul casei confecţiona armele. Băieţelul lui Fabian întreabă zilnic de tatăl lui, iar noi i-am spus că este plecat să muncească. Nepotul meu i-a cerut iertare acestui criminal şi l-a rugat să-l lase în viaţă. Este ciuruit, a tras fără milă în el“, a spus mătuşa tânărului ucis.          

Dragoş Furtună, criminalul sinucigaş, în vârstă de 28 de ani, era originar din judeţul Timiş. S-a mutat în satul Palilula în urmă cu şase luni. Oamenii spun că era o fire retrasă şi că nu vorbea cu absolut nimeni, însă în fiecare seară auzeau zgomot din beiul casei. „Pe acest individ nu l-a verificat nimeni atunci când s-a mutat în Palilula. Normal era ca oamenii legii să treacă pe la această familie şi să verifice exact ce fel de oameni erau. Nimeni nu a făcut acest lucru, iar acum s-a ajuns unde s-a ajuns. A omorât doi oameni nevinovaţi. Cine o să plătească pentru aceste crime? Dosarul va fi închis pentru că autorul s-a sinucis“, se arată scandalizat Constantin Vasile, un localnic care a luat parte la înmormântare.

image

Ion şi Fabian Trandafir au fost înmormântaţi la Palilula 

Poliţiştii au patrulat ieri prin localitatea doljeană Palilula. Oamenii legii iau măsuri preventive de siguranţă pentru că există ameninţări de linşaj la adresa rudelor agresorului. Cortegiul funerar a trecut luni, 5 decembrie, prin locul în care s-a produs atacul sângeros. În momentul în care au ajuns în faţa casei atacatorului, oamenii prezenţi la înmormântare au huiduit prelung.

Localnicii susţin că Dragoş Furtună ar fi premeditat îndelung atactul armat. „Pentru ce-i trebuiau lui atâtea arme? Sigur a venit la noi în sat să pună la cale un atentat. Eu chiar cred că era terorist. În seara de 2 decembrie a ieşit la poartă camuflat cu o cagulă pe faţă şi cu patru pistoale asupra lui. A împuşcat patru persoane făra milă. Ce om sănătos face aşa ceva? Cu ce i-au greşit Fabian şi tatăl său?“, a mai spus o localnică.

image


Constantin Vasile, unul dintre localnicii scandalizaţi prezenţi la înmormântare

Arsenal în beciul casei 

Procurorii din cadrul Parhetului de pe lângă Tribunalul Dolj au descoperit în beciul casei atacatorului un arsenal compus din 15 arme şi peste 1.000 de cartuşe. Anchetatorii au declarat că fac verificări pentru a stabili cu exactitate dacă Dragoş Furtună se ocupa cu traficul de arme. Soţia criminalului sinucigaş a susţinut la audieri că nu ştia absolut nimic despre pasiunea bărbatului ei şi că beciul casei era ţinut sub cheie de acesta.

„Din datele pe care le avem, agresorul este cunoscut cu afecţiuni psihice. Se pare că în Germania a urmat un tratament psihiatric. Am confiscat în jur de 15 arme şi aici includem toate armele - letale, neletale, modificate“, a spus Cristian Ciolacu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. 

Dragoş Furtună era căsătorit cu Mihaela Furtună, de profesie medic rezident. Vecinii celor doi susţin că tânăra era ameninţată frecvent cu moartea de către criminal. De multe ori ar fi văzut-o tăiată pe mâini cu cuţitul.

image„A reacţionat violent după un conflict minor, folosind patru arme letale, însă deocamdată nu ştim exact care. Cel puţin două dintre aceste pistolae au fost folosite în uciderea celor două victime. De pe drumul public din localitatea Palilula au fost ridicate trei arme de foc, modificate artizanal. O a patra armă a fost predată de un martor organelor competente. Noi considerăm că aceste patru arme au fost folosite la săvârşirea infracţiunii de omor“, a declarat Cristian Ciolacu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Îşi fabrica singur gloanţele

Criminalul avea improvizat un atelier în subsolul casei din Palilula, unde au fost găsite multe componente (n.r. - arme letale modificate, arme letale nemodificate, substanţe şi echipamente de turnat gloanţe şi confecţionat şi casetat cartuşe).

„Bănuim că nu le făcea numai din pasiune. Agresorul, din declaraţiile soţiei, a urmat şcoală profesională şi, în mod evident, avea o cădere către partea tehnică. Nu avem date că făcea trafic de arme, dar facem verificări în acest sens să vedem exact care este situaţia. Soţia a mai spus că nu era implicată în treburile soşului, care lucra încuiat în atelier. Majoritatea cartuşelor găsite la faţa locului erau ascunse în locuri precum bidoane de plastic sau în hidrofor. S-a preocupat să ascundă totul. Există posibilitatea să fi tras mai multe focuri de armă. Una dintre victime a fost împuşcat de şapte ori, o dată în zona capului şi de mai multe ori în zona membrelor inferioare, iar tatăl Ion Trandafir a fost împuşcat cu un singur foc, a fost ucis pe loc. Ceilalţi doi au fost împuşcaţi o singură dată“, a adăugat procurorul de caz.
 

image

Poliţist în patrula la Palilula

Rudele criminalului sinucigaş îi vor ridica trupul de la morgă în cursul zilei de marţi, 6 decembrie, iar înmormântarea va avea loc în localitatea Giarmata, din judeţul Timiş. Iniţial, soţia atacatorului a cerut să fie înhumat în satul Palilula, însă ulterior s-a răzgândit şi a acceptat ca fostul soţ să fie înmormântat în comuna natală.  

Pe aceeaşi temă:

Crimă înfiorătoare în Dolj. Un tânăr de 28 de ani a împuşcat patru vecini ai iubitei sale, după care a încercat să se sinucidă. Trei oameni au murit VIDEO

Atac armat în comuna doljeană Palilula. Filmul evenimentelor sângeroase care au dus la moartea a trei persoane VIDEO

Mărturia terifiantă a unuia dintre bărbaţii împuşcaţi de criminalul sinucigaş din Palilula: „S-a pregătit de acest atac. Era înarmat cu patru pistoale”

VIDEO Criminalul sinucigaş din Palilula îşi ascundea armele în borcanele cu murături din beci. „Urma un tratament psihiatric. Nepoata mea trăia bine cu el”

Primarul comunei Bucovăţ, după atacul armat soldat cu trei morţi şi doi răniţi: „Agresorul s-a comportat ca un criminal în serie“

VIDEO Criminalul sinucigaş care a împuşcat doi oameni în Dolj avea casa plină de arme. „Fabi l-a rugat să nu-l ucidă, că are un copil, dar n-a ţinut cont”

Detalii despre criminalul sinucigaş din Palilula, care a împuşcat patru oameni: bărbatul vindea arme pe internet. „A ieşit cu cagula pe faţă, exact ca un terorist”

„Nebunia“ din casa criminalului de la Palilula. Anchetatorii au găsit 15 arme şi peste 1.000 de cartuşe. Una dintre victime a fost împuşcată de şapte ori

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri