Recepţia la noul stadion de 54 de milioane de euro din Craiova va fi gata mai devreme de luna noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul stadion din Craiova este aproape gata
Noul stadion din Craiova este aproape gata

Noul stadion din Craiova este apoape gata, iar autorităţile aşteaptă să fie făcută recepţia investiţiei de către Compania Naţională de Investiţii.


Lucrările la noul stadion de fotbal construit la Craiova ar fi trebuit finalizate în iulie 2017, însă termenul stabilit a fost amânat. De-a lungul timpului s-a vehiculat că acoperişul arenei a fost montat greşit, iar în momentul în care ar fi trebuit prinse ultimele elemente constructorii au descoperit că acestea nu se îmbină conform proiectului. Constructorul a precizat pe data de 6 septembrie 2017 că toate problemele au fost rezolvate. „La stadion aşteptăm să fie făcută solicitarea de recepţie de către CNI şi după aceea putem spune mai multe depre paşii care mai sunt până la preluarea acestuia de către primărie. Noi sperăm să se întâmple mai devreme de luna noiembrie, adică în octombrie“, a spus Mihail Genoiu.

Autorităţile locale nu ştiu în momentul care este suma cu care trebuie să contribuie, în condiţiile în care investiţia a crescut cu 6,4 milioane de euro. Totul s-a întâmplat în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute.

Primăria Craiova a contribuit până în momentul de faţă cu suma de 16 milioane de lei pentru realizarea noului stadion din Craiova. La rectificarea bugetară din acestă lună sunt prevăzute alte patru milioane de lei pentru plata lucrărilor, iar autorităţile trebuie să găsească cât mai repede finanţare. „Bugetul primăriei este afectat, dar problema e că noi avem o înţelegere semnată cu Compania Naţională de Iinvestiţii de cofinanţare a acestui proiect şi bineînţeles că va trebui să găsim sursa de finanţare pentru majorarea respectivă. Dacă nu mă înşel, este vorba de trei milioane de lei“, a mai precizat Mihail Genoiu, edilul Craiovei.
 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite