Proteste în spitale. Medicii ameninţă că vor intra în grevă japoneză din cauza salariilor mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii, dar şi restul personalului sanitar, ameninţă cu greva japoneză din luna martie, din cauza salariilor prea mici, dar şi a condiţiilor de muncă.

Preşedintele Filialei „Hipocrat“ Dolj, Ion Cotojman, a anunţat că se doreşte organizarea grevei japoneze în toate cele 70 de unităţi sanitare. Medicii, dar şi restul personalului sanitar, sunt gata să intre în grevă japoneză din data de 15 martie. „Cu siguranţă vom începe prin grevă japoneză în spitalele din regiunile Oltenia, Banat şi Ardeal şi Bucureşti unde avem noi membri de sindicat, noi, Federaţia Hipocrat şi Camera Federativă a medicilor din România, sunt două organizaţii sindicale din sănătate şi organizează împreună aceste acţiuni vis-a-vis de proasta salarizare din sistemul de sănătate, finanţarea sistemul. Avem 70 de spitale care s-au anunţat deja că o să participe la acţiuni. Acţiunile vor fi întreprinse de fiecare la locul de muncă şi vom fi în grevă japoneză timp de o săptămână“, a spus Cotojman.

Sindicaliştii vor negocia timp de o săptămână cu Ministerul Sănătăţii, iar în cazul în care revendicările nu vor fi soluţionate se va ajunge la grevă de avertisment. Medicii, dar şi restul personalului sanitar vor întrerupe activitatea timp de două ore în fiecare zi.    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite