Primarii din judeţul Dolj care au spus DA migraţiei politice. Cine sunt edilii care au trecut la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
12 primari PNL Dolj au trecut la PSD
12 primari PNL Dolj au trecut la PSD

Mişcare spectaculoasă pe scena politică din judeţul Dolj. 12 primari şi trei consilieri judeţeni din partea PNL au trecut pe data de 20 martie în tabăra lui Victor Ponta.

Primarii PNL care au ales tabăra lui Victor Ponta nu şi-au dat însă demisia, pentru că şi-ar fi  pierdut mandatul de aleşi locali. Pe data de 20 martie 2014, deputatul PNL Cosmin Enea şi-a anunţat şi el demisia din partid. „Motivele pentru care am ales PSD sunt foarte simple. În primul rând, am vrut să continuăm proiectul USL, iar în al doilea rând m-am săturat să dau în fiecare zi explicaţii alegătorilor din colegiul meu şi primarilor care, la rândul lor, erau întrebaţi de alegători, de cetăţeni de ce am ruput USL-ul. Mai mult decât atât, eu cred că rolul unui partid politic este acela de a demonstra că este la guvernare şi că face ceva pentru cetăţeni şi acela de a fi reconfirmat în urma unor alegeri, nu acela de a sta în opoziţie. La ultima întâlnire cu colegii mei de la PNL, aceştia  spuneau cât de bun este PNL în opoziţie. Mi-aş fi dorit cu toată sinceritatea să aud cât de bun este PNL la guvernare, pentru că am pornit un proiect în 2012 şi cred că am fost votaţi de cetăţeni într-o proporţie pe care o ştiţi şi dumneavoastră, pentru a fi la guvernare“, a spus Enea pe data de 20 martie.     

PSD Dolj are în momentul de faţă în judeţ aproximativ 100 de primari. Edilii care au părăsit barca PNL pentru PSD sunt: Mircea Guţă - Calafat, Marin Vintilă - Poiana Mare, Gheorghe Mungiu - Ciupercenii Noi, Iulian Bălteanu - Desa, Ion Răcăreanu - Brădeşti, Puiu Calafeteanu - Pleniţa, Sorin Bitoleanu- Fărcaş, Cristiana Antonie - Bistreţ, Mihai Bojin - Măceşu de Jos, Florea Neacşu - Gighera, Dumitru Marcu - Goicea şi Aurică Cîrstianu - Radovan, dar şie viceprimarul localităţii Poiana Mare. Pe data de 20 martie şi trei consilieri judeţeni PNL au trecut la PSD.

PSD Dolj a obţinut la alegrile europarlamentare un socor de 55, 98%. Primnarii PNL care au ales să treacă la PSD au declarat că rolul unui partid este acela de a demonstra că este la guvernare şi că face ceva pentru cetăţeni, nu acela de a sta în opoziţie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite