Poliţiştii acuzaţi de şantaj şi abuz în serviciu, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi oameni ai legii sunt acuzaţi de abuz şi şantaj
Cei doi oameni ai legii sunt acuzaţi de abuz şi şantaj

Alexandru Petrişor, ofiţer de poliţie şi Ardelean Mihai-Dumitru, comisar şef de poliţie şi respectiv subinspector în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu şi şantaj.

Petrişor Alexandru şi Mihai Dumitru Ardelean, profitând de funcţiile deţinute, au exercitat ameninţări şi presiuni asupra a două părţi vătămate, administratori ai unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate transportul intern de persoane, în scopul determinării acestora să le plătească suma de 30.000 euro, reprezentând contravaloarea unui împrumut acordat anterior şi dobânda aferentă, în procent de 6%-10% lunar.

Ofiţerul de poliţie şi comisarul şef şi respectiv subinspector în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, au fost prinşi în flagrant anul trecut în luna aprilie în timp ce primeau 4.000 de lei. 

Alături de cei doi oamenii ai legii mai este cercetat şi Cristi Daniel Alexandru, fratele comisarului şef.

„Poate nu merg la arest, de ce mă ameninţaţi? Nu trebuie să discutaţi cu mine pe acest ton, trebuie să fiţi calmi. Trebuie să mă ascultaţi, eu vreau să mă descarc în faţa dumneavoastră. Şi chiar trebuia să îmi dea mai mulţi bani, chiar sunt revoltat“, a spus unul dintre ofiţeri, poliţiştilor când a fost prins în flagrant.

Petrişor Alexandru şi Mihai Dumitru Ardelean au fost trimişi în judecată pentru  săvârşirea infracţiunii de grup infracţional, abuz în serviciu şi şantaj. Dosarul a fost înaintat pe rol la Curtea de Apel din Craiova. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite