Percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate de trafic de minore şi de proxenetism, în Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile au avut loc joi dimineaţă. FOTO: Arhivă ”Adevărul”
Percheziţiile au avut loc joi dimineaţă. FOTO: Arhivă ”Adevărul”

Procurori craioveni au făcut, joi dimineaţă, 15 percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate că ar fi recrutat şi obligat mai multe minore să se prostitueze în Craiova, dar şi în Italia, Germania sau Irlanda, încasând banii astfel obţinuţi, 11 suspecţi fiind duşi la DIICOT Craiova, la audieri.

UPDATE/ Percheziţiile au avut loc în Craiova, Motoci, Mischi şi Balta Verde. 11 persoane vor fi aduse la audieri la sediul DIICOT-Craiova.

Potrivit unui comunicat de presă, procurori ai Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au făcut, joi, 15 percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând infracţiuni de trafic de minori şi proxenetism.

Astfel, anchetatorii suspectează că, în perioada iunie 2014 - martie 2015, presupuşii traficanţi de persoane au recrutat mai multe minore pe care le-au exploatat obligându-le să practice prostituţia atât în muncipiul Craiova, cât şi în Italia, Germania sau Irlanda, încasând sumele de bani obţinute din aceste activităţi.
Potrivit procurorilor, unele dintre victime au fost recrutate de către presupuşii traficanţi fie prin constrângeri fizice şi psihice, fie prin promisiunea de căsătorie sau concubinaj.

Totodată, o parte dintre victime au fost trecute fraudulos graniţa de către suspecţi prin prezentarea unor acte de identitate false sau declaraţii false de consimţământ ale părinţilor la plecarea în străinătate a copilului minor. La sediul Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT au fost aduse 11 persoane pentru a fi audiate.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite