O sută de militari din Craiova sunt detaşaţi la Mehedinţi pentru a interveni în caz de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O sută de militari de la Garnizoana Craiova au ajuns miercuri seara la Drobeta Turnu Severin. Sunt pregătiţi să intervină în Mehedinţi, dacă va fi nevoie. Judeţul este sub cod portocaliu de inundaţii.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că au fost stabilite măsurile care vor fi luate în caz de inundaţii. O sută de militarii din Craiova sunt pregătiţi să intervină imediat în cazul în care vor apărea probleme. „În fiecare localitate există persoane care au misiunea de a înştiinţa populaţia. Preventiv, pentru a avea forţe suplimentare în judeţ, am dispus în acest comandament ca de la Garnizoana Craiova să fie deplasaţi o sută de militari care vor fi cazaţi aici la  Drobeta Turnu Severin şi vor fi la dispoziţia Comandamentului judeţean pentru a interveni în situaţii de urgenţă. Avem pregătită şi escadrila de elicoptere de la Timişoara dacă va fi nevoie să intervenim”, a declarat  Duşa.

Meteorologii au emis cod galben de inundaţii pentru judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Dolj. Acesta este valabil de joi, ora 03.00, până vineri, la aceeaşi oră. Se vor cumula local cantităţi de apă de 40-50 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 70 de litri pe metru pătrat.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite