O şcoală din Craiova are condiţii ca la ţară: toalete fără uşi în curte. Elevii: „Ne-am obişnuit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din Popoveni merg la toaletă  frăr uşi în spate curţii

Elevii din cadrul şcolii numărul 27 din cartierul Popoveni sunt nevoiţi să meargă la toaletă în spatele curţii, într-o încăpere care nu are nici uşi.

Şcoala numărul 27 din cartierul Popoveni nu are autorizaţie de funcţionare, iar copii au parte de condiţii insalubre. Merg la toaletă în spate curţii, într-o încăpere care nu are uşi. Ba mai mult, elevii nu au nici teren de sport şi sunt nevoiţi să alerge prin gropi. Micuţii au povestit că s-au învăţat cu astfel de condiţii. „Ne-am obişnuit, iar eu nu merg niciodată singură la toaletă. Nu vreau să mă vadă cineva. Acolo nu este uşă. Vrem să avem şi noi condiţii la fel ca şcoala 36“, a povestit o elevă.

Autorităţile locale au precizat că unitatea de învăţământ din Popoveni va fi modernizată până la începutul anului şcolar viitor. „Ultima instituţie de învăţământ care intră ăn reabilitare capitală şi care este prinsă, cu toate structurile sale, în bugetul de anul acesta. În curând, asemenea imagini vor deveni tristă amintire! O amintire despre subfinanţarea in care s-a zbătut ani de-a rândul învăţământul craiovean. Anul trecut s-au investit 10 milioane de euro în şcoli. Şi se vede. Anul acesta, aproape o treime din buget merge către educaţie. Cel mai mare număr de burse şcolare din România este la Craiova. Vom reabilita curţile şcolilor, vom schimba mobilierul şcolar şi vom mai face igienizări acolo unde este cazul. Nu trebuie să uităm niciodată de unde am plecat cu investiţiile!“, a postata Lia Olguţa Vasilescu, pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii unităţii de învăţământ din Popoveni au recunosct că reparaţii capital nu au mai avut loc de mult timp.  
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite