Miliardarul de top Forbes Gruia Stoica a preluat locomotivele de la Electroputere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de locomotive de la
Electroputere a fost cumpărată de omul de afaceri Gruia Stoica
Fabrica de locomotive de la Electroputere a fost cumpărată de omul de afaceri Gruia Stoica

Omul de afaceri Gruia Stoica a cumpărat fabrica de locomotive de la Electroputere Craiova. Nou propietar a achiziţionat anul trecut în luna august şi fabrica de reparaţii locomotive Reloc.

Grampet Group, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, vrea să facă la Craiova un pol de dezvolate industrială. Magantul nu a vrut să facă publică suma cu care a cumpărat fabrica de locomotive Electroputere ‘’Intenţia noastră este să construim locomotive româneşti într-un timp foarte scurt la Craiova şi să readucem la viaţă tradiţia industriei româneşti craiovene şi un brand deosebit de puternic şi de cunoscut în lumea întreagă - Electroputere. În plus, suntem foarte bucuroşi că am reuşit să salvăm sute de locuri de muncă, pentru că ambele societăţi abia erau în stare de funcţionare. Cu siguranţă se vor crea mii de locuri de muncă atunci când vom redeschide activitatea şi vom începe să producem din nou locomotive româneşti“, a declarat preşedintele Grampet Group, Gruia Stoica.

În momentul de faţă la fabrica de locomotive mai lucrează 90 de persoane, iar la Reloc aproximativ 400 de angajaţi.  

Potrivit revistei Forbes, Gruia Stoica are o avere de circa 450 de milioane de euro.

Noul proprietar al producţiei de locomotive de la Electroputere este cel mai mare jucator privat de pe piaţa transporturilor feroviare de marfă din Romania. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite