Localnicii din Gighera îşi păzesc viile de frica graurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii susţin că recolta de anul acesta a fost distrusă din cauza păsărilor
Oamenii susţin că recolta de anul acesta a fost distrusă din cauza păsărilor

Oamenii susţin că strugurii au fost distruşi deja de stolurile de grauri. Localnicii din comuna doljeană Gighera s-au înarmat cu fluiere sau orice face zgomot pentru a speria păsările.

Locuitorii comunei Gighera au declarat că în fiecare an graurii le strică recolta. „Stăm în câmp şi păzim vie. Asta este. În momentul de faţă altă soluţie nu avem. Unii localnici au început să culeagă strugurii, însă acest lucru afectează calitatea vinului. Este plin în zonă de grauri”, a spus un localnic.

Păsările sunt atrase de strugurii negri, iar oamenii susţin că o mare parte din recoltă a fost distrusă. „Am făcut tot felul de improvizaţii, dar degeaba. Stăm aici de pază încă de la primele ore ale dimineţii. Producţia de struguri anul acesta a fost una buna, dar din păcate nu prea am avut noroc”, a spus Marian Iovan. 

Un stol de grauri poate distruge în câteva secunde o cultură de viţă vie. „Le recomandăm agricultorilor, viticultorilor să folosească, pentru protecţie, plase”, a declarat Marinela Ridiche, muzeograf - Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite