FOTO VIDEO Un bărbat a făcut infarct şi a murit în ambulanţă. Manevrele de resuscitare, executate de o asistentă: „Nu au avut medic, iar băiatul meu a murit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Băiescu, în vârstă de 43 de ani, din oraşul Corabia, judeţul Olt, a ajuns la spitalul din oraşul de reşedinţă în stare gravă pe data de 11 noiembrie. Medicii de acolo au decis să fie transportat la unitatea spitalicească din Caracal. Starea bărbatului s-a înrăutăţit pe drum, aşa că s-a luat decizia să fie preluat de un alt echipaj cu medic, însă bărbatul a făcut infarct şi a murit.

Rudele sunt revoltate şi susţin că ambulanţa nu era dotată corespunzător şi nici nu exista un medic de urgenţă în seara de 11 noiembrie.

Marius Băiescu a ajuns la spitalul din Corabia în stare gravă, iar cadrele medicale au decis să îl transporte la unitatea spitalicească din Caracal. Bărbatul a plecat însoţit doar de o asistentă, iar pe drum starea lui s-a înrăutăţit, aşa că a fost chemată o ambulanţă cu medic de la Caracal. Organismul lui Marius nu a mai rezistat şi a făcut infarct şi a murit.

„Ambulanţa nu era dotată corespunzător şi nu au avut nici medic, iar băiatul meu a murit cu zile. Asistenta a fost cea care a executat manevrele de resuscitare cu mâinile, însă în momentul în care a ajuns ambulanţa cu medic de la Caracal nu s-a mai putut face absolut nimic. Au venit după 40 de minute şi asta a fost. Unicul meu copil nu mai este acum şi nu se mai întoarce înapoi “, a povestit Anica Ciocan, mama lui Marius Băiescu.

image

Asistentele de la Ambulanţa din Corabia au recunoscut că în seara de 11 noiembrie nu exista medic de urgenţă. „Întrebaţi-l pe domnul doctor Arafat că el a dat toate ambulanţele pentru România. Nu sunt medici în judeţ, iar aceasta este situaţia reală“,a  spus o asistentă.

VIDEO

Un bărbat din Corabia  făcut infarct şi a murit în ambulanţă    

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. „În seara respectivă la Serviciul de Ambulanţă din Corabia nu exista medic de urgenţă. Asistenta a respectat protocolul, iar ambulanţa era dotată corespunzător. În tot judeţul există deficit de personal. Medic de urgenţă era la Caracal şi Slatina“, a spus Alina Duminică, purtător de cuvânt Serviciul de Ambulanţă Slatina. 

image

Barbatul de 43 de ani care a făcut infarct în ambulanţă şi a murit suferea de diabet. În oraşul Corabia sunt şase ambulanţe şi un singur medic. 

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite