FOTO Tragedia copilului din Dolj care, la 5 ani, cântăreşte 120 kg! Familia îl ţine în curte aproape dezbrăcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul trăieşte în condiţii greu de imaginat
Copilul trăieşte în condiţii greu de imaginat

Alexandru Negrici, în vârstă de 5 ani, din comuna doljeană Drăgoteşti, a fost diagnosticat în urmă cu patru ani cu obezitate morbidă. Copilul care cântăreşte acum 120 de kilograme trăieşte în condiţii greu de imaginat.

Pe Alexandru l-am găsit în curte aproape dezbrăcat, iar muştele roiau în jurul lui. Băiatul nu poate să meargă şi nici să vorbească, iar pentru a se putea deplasa dintr-un loc în altul se târăşte. Copilul care cântăreşte 120 de kilograme la vârsta de 5 ani ar trebui să urmeze un anumit regim prescris de medic, însă părinţii nu au bani pentru a-i oferi tratamentul de care are nevoie. „Ieri i-am dat să mănânce cartofi fierţi, iar în urmă cu două zile i-am făcut ciorbă de ştir. Este o mâncare pentru porci, dar asta este situaţia. Băiatul meu a suferit un preinfarct în urmă cu două săptămâni, dar acum se simte mai bine. A fost diagnosticat la vârsta de 2 ani cu obezitate morbidă. Îmi pare rău de el, dar nu am ce să îi fac. Vreau să îl ajute şi pe el un medic să se facă bine“, a declarat Mariana Negrici, mama copilului.

Copilul a fost lăsat cu familia

Asistentul social din cadrul Primăriei Drăgoteşti a făcut o anchetă socială acasă la Alexandru, iar în urma raportului s-a stabilit că acesta este bine îngrijit. „Familia ne-a spus că nu îşi doreşte să ducă copilul într-un centru unde să primească îngrijiri. Băiatul nu este maltratat, însă nu merge şi nu vorbeşte, iar la 5 ani cântăreşte 120 de kilograme. Noi le oferim lunar un ajutor material. Ştiu că familia nu îi poate oferi dieta prescrisă de medică din cauză că nu are bani“, a spus Ştefania Căptăţână, asistent social în cadrul Primăriei Drăgoteşti.

„Pe lună, cred că mi-ar trebui 1.000 de lei pentru a putea să îi ofer regimul de care are nevoie. Medicul i-a recomandat să mănânce peşte, carne de vită, carne de pui şi multe legume. Păi, eu odată la două luni îi cumpăr pulpe de pui“, a mai spus Mariana Negrici.   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite