FOTO Costică Ştefănescu ultima dată pe stadionul unde şi-a trăit gloria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de oameni au venit astăzi la stadionul ”Ion Oblemenco„ să îşi ia rămas bun de la Costică Ştefănescu. Suporterii i-au scandat numele minute bune în şir, aşa cum o făceau atunci când ”Ministrul Apărării„ intra pe teren.

Costică Ştefănescu suferea de o boală icurabilă, iar marţi a căzut de la etajul 5 al Spitalului Militar, acolo unde era internat. Fotbalistul care a cunoscut gloria în anii 80 în Craiova, dar şi la echipa naţională a ajuns pentru ultima data pe stadionul Oblemenco. Prietenii şi suporteri au venit să îi aduc un ultim omagiu marelui fotbalist. „Costică Ştefănescu fost un om demn şi a ştiut tot timpul să se facă respectat. A fost idolul oltenilor, iar numele lui era scandat de fani minute bune în şir pe stadion”, a spus cu lacrimi în ochi Aurică Beldeanu.

Ministrul Apărării a venit la Craiova pentru a aduce un ultim omagiu familiei marelui fotbalist. „Din respect pentru Costică Ştefănescu am venit aici. El a fost sergent major în armată. Eu sunt şi fan al Universităţii Craiova”, a precizat Mircea Duşa.

Costică Ştefănescu va fi înmormântat sâmbătă la cimitirul Sineasca.

Cu 30 de ani în urmă, Costică Ştefănescu a dus echipa Universitatea Craiova, Craiova Maxima, pe culmile cele mai înalte ale fotbalului. 

Fostul căpitan al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale, Costică Ştefănescu (62 de ani), supranumit "Ministrul Apărării", s-a născut la 26 martie 1951, la Bucureşti, şi şi-a început cariera de fotbalist la Steaua, unde şi-a făcut junioratul în perioada 1965-1969.

A debutat în prima divizie la Steaua în 1969, iar apoi s-a transferat la Universitatea Craiova. Pentru gruparea din Bănie a evoluat timp de 13 sezoane şi a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în 1983, fiind căpitanul echipei, dar şi în sferturile Cupei Campionilor Europeni, în 1982.

A evoluat în prima divizie de 490 de ori. A deţinut recordul de prezenţe în prima divizie până în octombrie 2012, când a fost depăşit de Dănciulescu. Costică Ştefănescu  a câştigat de trei ori Cupa României cu Steaua (1969, 1970, 1971), de patru ori cu Universitatea Craiova (1977, 1978, 1981 şi 1983) şi a cucerit trei titluri de campion al României cu gruparea olteană (1974, 1980 şi 1981).

În cariera de antrenor, Costică Ştefănescu a lucrat la echipele FC Braşov, Steaua, Al Wakrah, FCM Bacău, FC Timişoara, Astra Ploieşti, Hapoel Holon, Al Shola, Al Jaish, Universitatea Craiova, Al Wahda, SC Najran, Al Tadamon şi a fost secundul lui Anghel Iordănescu la echipa naţională în perioada 1994-1998.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite