Duicu i-ar fi promis lui Ponea că soţia sa va fi promovată la Parchetul General. Ministrul Justiţiei: „Teoretic putea fi unul dintre candidaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Duicu şi Constantin Ponea şi şeful PSD Orşova Constantin Popescu au fost arestaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni de corupţie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi i-ar promis lui Ponea că soţia sa va fi promovată la Parchetul General. Procurorul din cadrul Parchetului Curţii de Apel din Craiova a fost unul dintre propunerile ministrului Cazanciuc pentru una din secţiile DNA. „Anul trecut, ministrul Justiţiei a avut un dialog cu toţi conducătorii instanţelor, parchetelor, CSM, pentru a selecta cei mai buni procurori, oneşti, pregătiţi care să facă echipe pentru a fi numiţi la conducerea Ministerului Publiic. Doamna Ponea avea o experienţă de şase ani de procuror general şi teoretic putea fi unul dintre candidaţi. În urma dialogului avut cu liderii din sistem am făcut anumite propuneri şi cred că în momentul de faţă avem la conducerea Ministerului Public cei mai buni procurori, oneşti, bine pregătiţi, care vor să şi facă echipă“, a declarat Robert Cazanciuc, Ministrul Justiţiei.   

Elisabeta Ponea a fost denunţată în anul 2006 în faţa plenului CSM, de către magistratul doljean Valerica Mirea, că este autorul unui plagiat, descoperit de doi jurişti clujeni şi confirmat de revista „Dreptul“ (nr. 2/2006). 

Soţia şefului Poliţiei Mehedinţi l-a reînvestit în funcţia de procuror-şef al Secţiei de Urmărire Penală Gheorghe Covei, unchiul lui Iustin Covei, beizadeaua care ani la rând a încălcat legea, iar de fiecare dată a scăpat basma curată.

În anul 2008 a avut loc scandalul lui Gorbunov la Craiova, iar  în perioada respectivă Elisabeta Ponea era procuror general al Parchetul Curţii de Apel Craiova.

Elisabetea Ponea este în momentul de faţă procuror în cadrul Parchetului Curţii de Apel din Craiova. 

Mai citeşte şi:

Pe cine trage Duicu după el. Nume importante în dosar, legături periculoase

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite