Două drumuri din Dolj, închise din cauza viscolului puternic. Avertizarea de cod portocaliu ar putea să fie prelungită până vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumurile judeţene 553 Poiana Mare-Maglavit şi 561E Băileşti-Seaca de Câmp au fost închise din cauza viscolului puternic.


Capitala şi alte 12 judeţe din sudul şi estul ţării sunt sub cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. Două drumuri din judeţul Dolj (553 Poiana Mare-Maglavit şi 561E Băileşti-Seaca de Câmp) au fost închise din cauza viscolului puternic.

În Craiova s-a intervenit cu un număr de 51 de utilaje şi au fost utilizate peste 1000 tone de material antiderapant în amestec şi clorură de calciu. „În data de 26.02.2018, intervalul 7.00-12.00, au fost utilizate peste 250 tone de material antiderapant pentru prevenirea incidentelor în trafic. S-a acţionat cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii pe străzile principale din Craiova şi menţinerea acestora în stare funcţională, conform prevederilor Anexei 3 din Planul comun de acţiune pentru deszăpezirea, prevenirea şi combaterea poleiului în municipiul Craiova, pentru iarna 2017-2018, aprobat prin HCL nr. 418/2017, ulterior acţionându-se pe străzile secundare, cu grad de prioritate 2 şi 3. Acţiunea s-a desfăşurat şi se desfăşoară cu dificultate, pe fondul ninsorii abundente, vântului care viscoleşte zăpada şi a traficului intens. Pentru a înlesni activitatea de deszăpezire, s-a luat decizia scoaterii din funcţiune a semafoarelor şi  trecerea în tandem a utilajelor, acţiune sprijinită de Poliţia Locală a Municipiului Craiova“, se arată în comunicatul emis de Salubritate Craiova.

Şoferii au declarat că din păcate în Craiova se circulă destul de greu, însă au precizat că se putea şi mai rău. Avertizarea de cod portocaliu poate să fie prelungită până vineri.   
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite