Decanul de la „Drept“, primul candidat oficial la fotoliul de rector al Universităţii din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Claudiu Dănişor, noul rector al Universitatii din Craiova. Foto: arhiva
Dan Claudiu Dănişor, noul rector al Universitatii din Craiova. Foto: arhiva

Dosarul de candidatură al lui Dan Claudiu Dănişor a fost postat pe site-ul instiuţiei de învăţământ superior din Bănie. Decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative s-a licenţiat în drept la Universitatea din Bucureşti, iar doctoratul l-a urmat la Craiova.

Este decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din Craiova din anul 2008, an în care a devenit şi coordonatorul Departamentului de proiecte europene în cadrul acestei instituţii. În perioada 2000 - 2004 a deţinut funcţia de prodecan, iar în intervalul 2000 - 2008 a fost Secretarul Ştiinţific al Senatului Universităţii din Craiova.

Din 2000 coordonează relaţiile internaţionale ale Facultăţii de Drept (patru profesori străini care predau aici cursuri de un semestru, ca profesori invitaţi; şase teze de doctorat finalizate în cotutelă şi două în desfăşurare; două teze de doctorat finalizate sub conducerea unor profesori străini; doi profesori de la facultate au predat, ca profesori invitaţi, în universităţi franceze; zece cadre didactice de la Craiova care au predat în străinătate în programul Erasmus; 20 de mobilităţi pentru cercetarea postdoctorală efectuate sau programate).

Vezi AICI dosarul de candidatură cu CV-ul şi propunerea vizând ,,Strategii ale Universităţii pe termen lung şi mediu şi politici pe domenii de interes ale Universităţii din Craiova“.

Cadidaturile pentru funcţia de rector se depun până la data de 16 februarie 2012, urmând ca alegerile să fie organizate în perioada 20 - 27 februarie.

Rectorul Universităţii din Craiova se desemnează prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din cadrul instituţiei şi al reprezentanţilor studenţilor din Senatul universitar şi din Consiliile facultăţilor.

Durata mandatului de rector este de patru ani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite