Craiova: Specialist în dansul boieresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are 12 anişori şi un talent înnăscut la dansuri populare. Vrea să ajungă să joace alături de cunoscutul interpret de muzică populară Petrică Mâţu Stoian.

Costinel Alexandru este un copil cu zâmbetul pe buze mereu, însă atunci când vrei să vorbeşti cu el despre muzica populară vezi cum faţa i se luminează şi mai mult. Băiatul povesteşte că în urmă cu patru ani a ales singur ce cale vrea să urmeze. „Chiar dacă sunt pasionat şi de fotbal, tot dansurile populare rămân pe primul loc pentru mine. Pot spune că am învăţat multe şi am reuşit să mă fac remarcat în grupa mea. În tot ceea ce fac pun suflet şi vreau ca oamenii să mă recunoască pe stradă“, a spus tânărul pasionat de dansuri populare.

Poartă  costumul cu mândrie

Tânărul din comuna Leu spune că sunt zile în care nu se mai dezlipeşte de costumul popular. Are acasă două piese rare, vechi de peste 100 de ani, pe care le-a primit în dar. „Nu cred că există om care să nu iubească costumul popular. Eu îl port cu mândrie şi simt că mă reprezintă. Este pur oltenesc, astfel oamenii ştiu din ce zonă provin“, a mai declarat Costinel Alexandru Giurea.

Costinel mai spune că nu vrea să renunţe în ruptul capului la dansurile populare, deşi munceşte mult pentru a putea fi în formă. „Chiar dacă unii colegii ai mei se joacă când eu mă pregătesc, nu mă deranjează. Eu fac totul din suflet şi sunt mulţumit cu mine. În momentul de faţă nu îmi doresc altceva. Visul meu este să ajung să dansez pe aceaşi scenă cu idolul meu Petrică Mâţu Stoian“, a mai precizat tânărul dansator.

Băiatul de 12 anişori din comuna doljeană Leu este convins că peste câţiva ani va participa la numeroase competiţii de dans popular, la care va obţine şi premii. „Eu ştiu că am talent, nu oricine poate face dansuri populare. Trebuie să ai şi ureche muzicală. Recunosc că până acum nu m-am gândit să mă apuc de cântat, vreau să îi las pe alţii mai talentaţi ca mine să facă asta. Eu vreau să mă axez mai mult pe ce am învăţat“, a mai precizat Costinel Alexandru Giurea.

Băiatul a ţinut să mai spună că iubeşte nespus de mult dansul boieresc, care are paşi grei, însă la fiecare eveniment face furori. „Au fost paşi de dans pe care i-am repetat şi de 1.000 de ori că nu îmi ieşeau aşa cum trebuia. Pot spune însă că  dansul boieresc l-am învăţat foarte repede. Practic mi-a plăcut din prima. Deşi am doar 12 anişori sunt un copil, nu este nuntă la care să nu mă întrec cu cei mai în vârstă, care au în spate experienţă de zeci de ani. Îmi aduc şi acum aminte că am fost la un eveniment la care doar eu am reuşit să duc jocul până la sfârşit. Rând pe rând toţi invitaţii au renunţat din cauza oboselii“, a mai declarat cu zâmbetul pe buze Costinel Alexandru.    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite