Craiova: Oltenii au vizitat „Galeria Naţională de Pictură din Berlin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colecţia Marile Muzee ale Lumii a lansat astăzi al patrulea volum, „Galeria Naţională de Pictură din Berlin“, la preţul de 12, 99.

În palatul ridicat în centrul Kunstforum din Berlin de arhitecţii Heinz Hilmer şi Christoph Sattler pot fi admirate lucrările pictorilor Velazquez, Rembrandt, Bruegel cel Bătrân, Tintoretto şi Mantegna.
Muzeul, care găzduieşte 1.300 de lucrări, constituie subiectul volumului „Galeria Naţională de Pictură din Berlin“, lansat astăzi pe piaţă de Adevărul pentru toţi cititorii iubitori de cunoaştere. Albumul cuprinde reproduceri de calitate ale capodoperelor, dar şi informaţii cu privire la programul de funcţionare al muzeului, servicii, mijloace de transport, foarte utile cititorilor care vor să ajungă la faţa locului.

Profesorul Cătălin Marinescu, din Craiova, nu ratează niciun număr din această colecţie, pentru că este pasionat de călătorie şi preocupat să obţină cât mai multe informaţii. „Vreau să îmi îmbogăţesc cunoştinţele, să aflu cât mai multe despre toate muzeele din lume. Până acum nu am fost decât la Luvru, dar îmi doresc să vizitez Ermitrajul şi Prado“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, profesorul Cătălin Marinescu.

„Sunt ilustraţii foarte interesante“

Chiar dacă nu au posibilitatea de a călători, oltenii se declară încântaţi de calitatea şi diversitatea informaţiilor prezentate în serialul marilor muzee din lume. „Din păcate, nu am putut să merg să vizitez decât în ţară câteva clădiri importante. Am văzut că aceste cărţi prezintă detaliat fiecare muzeu mare din lume. Sunt şi ilustraţii foarte interesante. Dacă stau acasă, acum nu mi-a rămas decât să citesc, iar aceste cărţi îmi plac foarte mult“, a declarat Mihai Ionaşcu, pensionar.
Săptămâna viitoare va apărea un alt volum captivant din colecţia „Marile Muzee ale Lumii“, „Egyptian Museum – Cairo“.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite