Craiova: Oamenii pot descoperi lumea fascinantă a Chinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltenii au cumpărat încă de dimineaţă al zecelea volum din colecţia de ghiduri turistice, China, la preţul de 13, 99 lei.

Cartea are 400 de pagini şi conţine informaţii despre o ţară pe care fiecare vrea să o viziteze. Dacă mergeţi în China, nu trebuie să rataţi faimoasele grote de la Dunhuang, Longmen, şi Yungang, considerate lucrări de artă în toată puterea cuvântului. Armata Războinicilor de Teracotă, aflată lângă oraşul Xi’an, este o mărturie a realizărilor artistice şi a expresiei grandioase a puterii imperiale.

Antrenorul de şah, din Craiova, Costică Dobra, nu ratează niciun volum din această colecţie. „În primul rând asemenea cărţi ne îmbunătăţesc cultura generală. Sunt lucruri foarte interesante, pe care nu le ştiam, despre mai multe state. Nu cred că vom avea prea mulţi ocazia să ajungem în aceste ţări, dar, pentru informare, sunt publicaţii captivante“, a declarat Costică Dobra.

Beijing, locaţia ideală pentru călătorie

Chinezii se mândresc cu sculpturile budiste, obiectele de ceramică fină şi elegantă, picturile, poeziile, muzica şi filmele autohtone. Capitala Beijing este un bun loc de a pleca în călătorie prin Regatul de Mijloc. Universul chinezesc se învârte în jurul acestui oraş. În ciuda modernizării în masă, Beijingul nu duce lipsă de istorie.

Volumul China poate fi cumpărat de la toate chioşcurile de ziare din Oltenia şi de la Librăria Adevărul, situată în Craiova, strada Împăratul Traian, nr. 9.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite