Craiova: Astăzi începe Târgul de Cariere. Vezi ce trebuie să faci ca CV-ul tău să nu ajungă la coş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu e vorba de o bursă a locurilor de muncă în care cele mai multe joburi sunt în confecţii sau construcţii, aşa că trebuie să te pregăteşti temeinic dacă vrei să faci o impresie bună potenţialului angajator.

Faci parte din zecile de mii de şomeri ai Doljului? Eşti student şi vrei să capeţi experienţă sau eşti un angajat nemulţumit de actualul loc de muncă? Dacă te încadrezi într-una din categoriile enumerate mai sus, e musai să ajungi mâine la Târgul de Cariere care se deschide la Teatrul Naţional. Nu e suficient însă doar să faci act de prezenţă! Trebuie să fii sigur că angajatorul nu va arunca CV-ul tău la coş, aşa că redactează-l cu grijă.

Ia în calcul faptul că pe la standul angajatorului pe care l-ai ochit trec sute de candidaţi, iar CV-ul tău trebuie să fie, ca atare, concis şi lizibil. Reprezentanţii firmelor de recrutare nu vor fi mai impresionaţi dacă CV-ul tău are trei sau patru pagini, din contră, există şanse mai mari ca acesta să ajungă la coş pentru că angajatorul nu are timp să îl citească şi se plictiseşte. CV-ul nu trebuie să aibă mai mult de o pagină, maxim două pagini.
Studiile arată că atenţia angajatorului trebuie captată în primele 20-30 de secunde ca să fii remarcat. Începe, aşadar cu experienţa ta profesională, domeniu de care firmele sunt cele mai interesate. Deşi, de cele mai multe ori, angajările nu se fac pe loc la astfel de târguri, încearcă să convingi reprezentantul firmei unde ai vrea să lucrezi să te cheme la un interviu ulterior.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite