Coşmarul oamenilor din satul în care stâlpii de electricitate stau să cadă de peste şapte ani: „Am ajuns să ne păzim copiii ca pe sfintele moaşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de familii din satul Balota de Jos, judeţul Dolj, trăiesc de mai bine de 7 ani un adevărat coşmar. Stâlpii de electricitate stau să cadă pe casele oamenilor în orice moment. Localnicii au făcut numeroase sesizări către CEZ Electrica, însă de fiecare data răspunsul a fost acelaşi: nu există bani de investiţii.

Oamenii din satul Balota de Jos povestesc că stâlpii de eletricitate se pot prăbuşi în orice moment peste casele lor. Localnicii susţin că în zadar au făcut numeroase sesizări, şi la Primăria Murgaşi, dar şi la CEZ Electrica, pentru că nimeni nu a venit să rezolve situaţia.

„Nu interesează pe nimeni ce se întâmplă la noi pe stradă. La mine situaţia stă în felul următor: în momentul în care stâlpul de electricitate o să cadă, cu siguranţă o să îmi smulgă acoperişul şi o să distrugă şi casa vecinului. Nu este posibil aşa ceva. Degeaba, am sesizat acest lucru. După cum vedeţi stâlpii sunt tot la fel, iar noi trăim de şapte ani un adevărat coşmar“, a povestit o bătrână.

Oamenii se tem că stâlpii de electricitate se pot părbuşi peste case

Oamenii susţin că stâlpii de electricitate vor cădea pe case

Sesizări în zadar de 7 ani 

Autorităţile din comuna doljeană Murgaşi recunosc că situaţia este destul de gravă. Spun că au făcut numeroase sesizări la CEZ Electrica. De fiecare dată, răspunsul a fost acelaşi: nu există bani pentru investiţii. „Stâlpii de electricitate reprezintă un pericol pentru că gradul de înclinare s-a accentuat şi există posibilitatea să se prăbuşească. În acest moment există şi riscul prăbuşirii peste locuinţe“, a spus Daniel Teli Gradeanu, primarul comunei Murgaşi.

Oamenii se tem că stâlpii de electricitate se pot părbuşi peste case

Autorităţile din comuna doljeană Murgaşi au făut numeroase sesizări la CEZ Electrica

Oamenii sunt de părere că stâlpii de electricitate vor fi schimbaţi doar în momentul în care o să se întâmple o nenorocire. „Am ajuns să ne păzim copiii mai rău ca pe sfintele moaşte. Ne este frică să nu cadă stâlpii de electricitate şi ei să fie prin zonă şi să se întâmple o nenorocire“, a mai povestit un localnic din satul Balota de Jos. 

Reprezentanţii CEZ Electrica au precizat că monitorizează atent situaţia din satul Balota de Jos, acolo unde stâlpii de electricitate s-au înclinat. „Este important de precizat că înclinarea stâlpilor a fost generată de condiţiile de mediu şi calitatea solului din zonă, fără să reprezinte un pericol pentru consumatori. Lucrările de îndreptare, respectiv înlocuire a stâlpilor de joasă tensiune au fost deja planificate, urmând a fi efectuate în luna septembrie 2017“, au precizat reprezentanţii CEZ Electrica. 

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite