Cazul femeii înmormântate pe câmp a ajuns în atenţia Avocatului Poporului. Preotul a refuzat să o îngroape în cimitir, pentru că era baptistă

0
0

Dumitrana Ibolya, în vârstă de 62 de ani, din comuna doljeană Tălpaş, a fost înmormântată pe data de 22 ianuarie 2016 din cauză că preotul a refuzat să o inhumeze în cimitirul ortodx pe motiv că este baptistă. Avocatul Poporului a cerut autorităţilor înfiinţării unui cimitir comunal.

Femeia înmormântată în câmp avea un loc de veci în cimitirul ortodox din comuna doljeană Tălpaş,însă preotul a refuzat să o înmormânteze. Părintele Nicolae Boiangiu a luat această deciziă din cauză că aceasta renunţase la religia ortodoxă, iar de patru ani era baptistă.  

„Recomandarea este urmarea sesizării din oficiu şi demersurilor efectuate de către Avocatul Poporului, în urma ştirilor din presă conform cărora în comuna Tălpaş, Judeţul Dolj, autorităţile locale au refuzat să ia atitudine în cazul opoziţiei preoţilor care administrează cimitirul, de a permite înhumarea unei persoane aparţinând Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, în locul de veci, proprietatea familiei rudei decedate“, se arată în comunicatul emis de Avocatul Poporului.

Mai multe - Craiova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite