Bărbatul din Dolj care şi-a declarat soţia moartă ca să obţină 500 de lei: „M-am gândit că e mai bine să o declar moartă, să am bani când chiar moare“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din comuna doljeană Cerăt şi-a declarat soţia moartă pentru a putea primi ajutorul de înmormântare dat de primărie. Medicul de familie din localitate i-a dat certificatul de deces, fără să verifice dacă femeia de 67 de ani chiar era moartă.

Nicolae Sima (64 de ani), un localnic din comuna doljeană Cerăt, a înscenat moartea propriei sale soţii, pentru a obţine un ajutor de înmormântare în valoare de 500 de lei. Ca să fie credibil, bărbatul şi-a plâns soţia chiar în faţa angajaţilor primăriei din localitate. Le-a spus tuturor că nu are bani să o înmormânteze, aşa că cerut ajutor financiar.

„Am luat 500 de lei de la primărie, dar i-am dat înapoi. I-am spus medicului de familie că soţia a murit, iar astfel am obţinut certificatul de deces. Ea era acasă, dar nu era moartă. Dar când moare, când învie. Ştiu că am greşit şi nu o să mai fac asta niciodată. Aveam nevoie de bani. Dacă murea, ce făceau eu? M-am gândit că este mai bine să o declar moartă, iar în momentul în care cu adevărat murea să am bani să o îngrop. E bolnavă de doi ani şi nu cred că mai apucă să trăiască două luni. Ce credeţi, că am greşit? O să mă aresteze? Promit că nu o să mai fac niciodată aşa ceva. Vecinii sunt cei care au mers la primărie şi au spus că soţia mea nu a murit. Eu cred că mi-au vrut răul“, a povestit bărbatul.
  

Bărbatul şi-a declarat soţia moartă pentru 500 de lei

„Ne-a spus că a murit “

Vecinii au declarat că au aflat pe data de 8 aprilie că Ana Ciuraru a decedat. Cu toţii s-au pregătit să meargă la înmormântare, însă două zile mai târziu au aflat că femeia trăia. „Am auzit că a declarat-o la medicul de familie moartă. A mers a luat bani de la primărie, însă înmormântarea nu a mai avut loc. Femeia este vie, însă trebuie să recunoaştem că este bolnavă. Pentru bani cred că a declarat-o moartă. Ei sunt mai săraci şi nu au din ce să trăiască. Nou ne-a spus că a murit. Ca să vă spun adevărul în urmă cu o săptămână a decedat sora lui Nicolae. Poate de acolo i-a venit ideea să îşi declare moartă şi soţia. Când a văzut că primeşte ajutor de la primrie a zis că doar aşa poate să facă rost de bani. Medicul de familie nu trebuie să îi dea hârtie la mână până nu vedea că femeia a decedat cu adevărat“, a declarat Mariana Mihai.

   

Oamenii au declarat că medicul de familie trebuia să verifice dacă femeia era decedată

„Am avut un somn mai profund“

Femeia de 67 de ani declarată moartă de către soţ a povestit că este foarte bolnavă şi poate să moară în orice moment. „M-a declarat moartă. Eu nu ştiu ce a făcut el. Nu vreau să facă puşcărie, el este spirjinul meu. A crezut că am murit pentru că eu am avut un somn mai profund“, a spus Ana Curaru, femeia declarată moartă de soţ.

Femeia declarată moartă de soţ 

image

Medicul de familie din comuna doljeană Cerăt a eliberat certifcatul de deces fără să verifice dacă femeia de 67 de ani a murit. Doctorul Gabriela Hurubeanu nu a vrut să comenteze acuzaţiile care i se aduc.

Medicul de familie care a eliberat certificatul constatator nu a vrut să facă declaraţii 

image

Oamenii legii i-au întocmit lui Nicolae Sima dosar penal, iar acesta este cercetat în stare de libertate. „Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în declaraţii şi uz de fals“, a spus Alin Apostol, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Reprezentanţii primăriei din comuna Cerăt au declarat că nu era de datoria lor să verifice dacă femeia era moartă. „Prin hotărâre de Consiliu Local am stabilit ca persoanele defavorizate să primească un ajutor financiar în astfel de momente. Noi i-am dat suma de 500 de lei, însă ulterior am aflat că soţia nu era decedată şi i-am luat banii înapoi. Am aflat de la vecini că Ana Curaru era vie“, a spus Ionuţ Barbu, primarul comunei Cerăt.  

Oamenii au mai declarat că bărbatul a recurs la acest gest extrem din cauză că nu are bani. „Ei sunt săraci şi abia reuşesc să trăiască de pe o zi pe alta. Au o fată bolnavă, iar cel mai probabil vecinul nostru era disperat şi nu avea bani. A mers la medic şi a spus că este pe moarte. Poate doctora nu a fost atentă la el şi a înţeles că vecina a murit. I-a dat certificatul respectiv, iar el astfel a putut să primească cei 500 de lei. Acum a dat banii înapoi. Sunt convins că nu o să mai facă niciodată aşa ceva“, a declarat şi Ionuţ Căldăraru, un alt vecin.

image

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din judeţul Dolj nu au putut fi contactaţi pentru a vedea dacă medicul de familie din Cerăt este anchetat în acest moment.  

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite