BAC 2014, sesiunea de toamnă. Unii elevi au preferat să meargă la piscină în locul învăţatului

0
0
2500 de elevi din Dolj vor susţine examenul de BAC, sesiunea de toamnă Foto: Arhiva
2500 de elevi din Dolj vor susţine examenul de BAC, sesiunea de toamnă Foto: Arhiva

Peste 2000 absolvenţi de liceu din judeţul Dolj s-au înscris anul acesta pentru a susţine examenul de BAC, sesiunea de toamnă.

Centrele de examen anul acesta sunt în Craiova, la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu“, Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi “, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul  „Ştefan Odobleja“, Liceul „Traian Vuia“, Liceul „Matei Basarab“. 2500 de elevi din Dolj s-au înscris la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă. 

Elevii care nu au promovat examenul de BAC au declarat că nu s-au pregătit nici pentru sesiunea de toamnă, însă îşi încearcă norocul. „Am stat mai mult la piscină. Este vară şi m-am distrat cu prietenii. Nu ştiu dacă o să reuşesc să promovez examenul de bacalaureat  în toamnă, dar m-am hotărât să încerc. Sunt facultăţi particulare care mă primesc şi fără diploma de BAC “,  a spus Marian Coman. 


CALENDAR SESIUNE TOAMNĂ BAC 2014

Sesiunea de toamnă se desfăşoară în perioada 18 august- 4 septembrie. Prima probă la examenul de BAC2014 va avea loc în perioada 18 - 19 august. Elevilor le vor fi testate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română. În data de 18 - 19 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Pe data de 19-20 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Competenţele digitale vor avea loc pe data de  21-22 august. Probele scrise vor începe pe data de 25 august, iar primul examen va fi la limba şi literature română.

Elevii vor susţine pe data de 26 august proba scrisă la limba şi literature maternă, iar în 27 va avea loc proba obligatorie a profilului. Adolescenţii vor susţine pe data de 29 august proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele la examenul de BAC2014 vor fi afişate în data de 1 septembrie. Elevii vor putea depune contestaţii, iar notele finale vor fi afişate în data de 4 septembrie.

Pentru sesiunea din vară în judeţul Dolj s-au înscris 5643 de elevi la examenul de BAC, însă doar  2810 au promovat. La Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova rata de promovabilitate  este de 100%, la  Colegiul Naţional  Carol I Craiova rata de promovabilitate este de 97,77%, iar la Colegiul Caţional Elena Cuza Craiova de 95,52%.

    

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri