Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul celor doi tineri aflaţi în grija statului care s-au sinucis

0
0

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul sinuciderii celor doi tineri instituţionalizaţi, în vârstă de 14 ani, respectiv 19 ani.

Au avut loc verificări la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, căsuţe de tip familial şi Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.  Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au întocmit dosar penal in rem pentru neglijenţă şi pentru moarte violentă suspectă în cazul celor doi tineri care s-au sinucis recent în Craiova. Cristina s-a spânzurat de o ţeavă de gaze de dorul mamei adoptive, iar Nicu s-a aruncat în gol de la etajul 10 al unui bloc aflat în construcţii.

Şefa Protecţiei Copilului: „S-au ignorat rapoartele psihologilor”

Angajaţii Casei de tip familial „Amicii” au ignorat recomandările făcute în ultimii ani de psihologi în cazul celor doi copii care s-au sinucis. Aşa arată raportul întocmit de corpul de control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Dreptului Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

Avocatul Poporului a anunţat că raportul întocmit ar fi publicat pe site-ul oficial.

„Concluziile, în ambele cazuri, ne duc la ideea că s-a lucrat greşit. Este inadmisibil să-ţi imaginezi că nu a văzut nimeni ceva schimbat în comportamentul acestor copii. Cu toate acestea, există remarci în documentele întocmite de psihologi care au fost ignorate de angajaţii centrului. În cazul fetiţei, de pildă, psihologul scrie negru pe alb că îi recomandă un mediu securizant, pentru că suferă de anxietate dată de teama abandonului şi că are o încredere în sine scăzută”, a declarat, pentru „Adevărul”, Gabriela Coman, şefa ANPDCA.        

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite