Adrian Mititelu, trimis în judecată în cazul transferului lui Mihai Costea. Jucătorul era sub sechestrul Fiscului, însă a fost vândut la Steaua Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Mititelu este acuzat de procurorii DNA-Craiova că l-a vândut pe Mihai Costea la Steaua Bucureşti, deşi acesta era sub sechestrul Fiscului. Finanţatorul fostei echipe de fotbal FC Universitatea Craiova este acuzat de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a pus sechestru pe data de 31 ianuarie 2011 pe drepturile federative de joc a 39 de jucători de fotbal, care activau în baza unor contracte de muncă/convenţii civile la Universitatea Craiova. SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la vremea respectivă de 9.906.095 de lei.   

Procurorii DNA-Craiova au stabilit că Adrian Mititelu, finanţatorul fostei ehipe de fotbal FC Universitatea Craiova, l-a vândut pe Mihai Costea la Steaua Bucureşti fără ştirea Agenţiei Naţională de Administrare Fiscală, deşi jucătorul era pus sub sechestru. 

Alături de Adrian Mititelu mai este cercetat Gigel Prioteasa, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Inculpaţii sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune.   

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Dolj în luna iunie, iar instanţa a încheiat procedura de cameră preliminară. A respins cererile de excepţie formulate de Adrian Mititelu şi Gigel Prioteasa şi a dispus începerea judecării dosarului. 

Hotărârea dată de Tribunalul Dolj dată pe 21 noiembrie nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova.

Adrian Mititelu a declarat în luna iunie ă dosarul în care este judecat a fost fabricat. 

„Acest dosar mi s-a construit pentru a putea fi şantajat la un moment dat, când probabil sentinţa dată de Tribunalul Bucureşti va rămâne definitivă. Infracţiunea de înşelăciune intră în categoria celor pentru care procesul penal poate înceta prin împacarea părtilor sau medierea. Prin urmare, ei se aşteaptă ca eu să-i cer aceasta favoare lui BECALI “, a scris Adrian Mititelu  pe contul său de Facebook.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite