VIDEO Zeci de călători revoltaţi au blocat plecarea unui tren din gara Eforie Nord. „S-a format un lanţ de oameni în faţa trenului pentru că nu mai sunt locuri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Digi 24
FOTO Digi 24

Un tren cu un singur vagon a circulat luni, 10 septembrie, pe ruta Mangalia-Constanţa, măsura fiind luată de conducerea CFR Călători care a trecut la regimul de extrasezon al mersului trenurilor pe litoral. Decizia a stârnit însă revolta câtorva zeci de călători.

Începând cu luni, 10 septembrie, CFR Călători a schimbat componenţa trenurilor care fac legătura cu litoralul şi a celor care fac legătura dintre Constanţa şi sudul litoralului, până la Mangalia.

Acesta a fost motivul pentru care sute de oameni ar fi trebuit să circule astăzi cu trenul Regio 8386 pe ruta Mangalia – Constanţa, tren care avea în componenţă un singur vagon.

Cei mai norocoşi dintre pasageri au reuşit să urce în vagon, astfel că oamenii stăteau inclusiv în toaletă. Alte persoane au renunţat la călătoria cu trenul, optând pentru alte mijloace de transport.

În staţia Eforie Nord, călătorii nemulţumiţi că nu mai au loc în tren au blocat calea ferată mai multe zeci de minute.

La faţa locului, conform imaginilor difuzate de Digi 24, au ajuns şi poliţiştii care au încercat să-i convingă pe oameni să renunţe la protestul spontan.


„Suntem de peste 30 de minute la Eforie Nord. Toţi cu bagajele în braţe şi pe unde nici nu ştiu. 1 singur vagon. Primele 2 trenuri pe care am fi putut să le luăm de la Constanţa... duse. S-a format lanţ de oameni (minim 50) în faţa trenului pentru că nu sunt locuri. Poliţiştii fumează cu cei de la CFR şi povestesc amintiri din copilărie... Gabi a fost cumva lansat în cealaltă parte a vagonului şi eu pe-aici. CFR CĂLĂTORIE PLĂCUTĂ”, scrie Cezara pe contul său de Facebook.

Un tren cu un singur vagon pe ruta Mangalia-Constanta Sursa Facebook Cezara

„Ca urmare a afluenţei de călători din staţia Eforie Nord înregistrată la trenul R 8386, a fost îndrumat un tren suplimentar pentru preluarea pasagerilor. Trenul R 8386 a plecat din staţia Eforie Nord la ora 13:58, cu o întârziere de 85 de minute, iar trenul suplimentar a plecat la ora 14.04”, a transmis CFR Călători.

Pe aceeaşi temă:

Cum vor circula trenurile către litoral în extrasezon. Reduceri pentru biletele cumpărate online

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite