VIDEO Românca moartă în Republica Dominicană, victima unui iubit bătăuş. Ultimele imagini cu ea în viaţă o arată supărată şi hărţuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Celea, tânăra româncă moartă în condiţii suspecte în Republica Dominicană, era din Constanţa şi trăia în acea ţară de când avea 5 ani. Iubitul ei, dominicanul Gabriel Villanueva, este principalul suspect în decesul ei.

Andreea Celea (21 ani) trăia în Republica Dominicană alături de mama ei, Anca Voicilă, din anul 2002. Tânăra avea o relaţie cu un dominican, Gabriel Villaneuva, zis Punky (în traducere liberă „Bătăuşul“), relaţie în care era puternic abuzată - după cum spune familia ei.

Presa din Republica Dominicană relatează că Andreea a depus o plângere pentru violenţă, la 27 iunie, împotriva lui Villanueva. 

În ziua de sâmbătă, 31 august/1 septembrie, tânăra a fost găsită fără viaţă prăbuşită pe caldarâmul din faţa hotelului Bella Villa din National District, un cartier din Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane. 

Ultimele imagini cu ea în viaţă, chiar din ziua morţii, o arată în compania iubitului ei. 

La ora 12.40 a zilei de 1 septembrie, ea se cazase la acel hotel, împreună cu iubitul ei. Înregistrarea video de la recepţie arată că perechea primise cartela de acces în cameră, pe care Gabriel i-a smuls-o Andreei din mâini, apoi i-a arătat-o ameninţător. Ea îşi fereşte privirea de el şi fiecare pleacă în direcţii diferite, ea cu hainele şi bagajele în braţe. 

Familia ei a dat publicităţii următorul mesaj: „Trăim tragedia pierderii iubitei noastre Andreea, într-un mod tragic şi confuz, rezultatul unei relaţii furtunoase de dragoste din cauza căreia familia noastră a suferit încă de la început. Acte de violenţă şi abuz verbal au determinat-o să ceară protecţie, în van, pentru sechestrarea emoţională prin care trecea. Avem încredere în Poliţie şi în Ministerul Public că se va face dreptate. Asta nu ne-o va aduce înapoi pe Andreea, dar va stabili un atât de necesar exemplu pentru această generaţie pentru care relele tratamente aplicate femeilor şi uciderea lor biciuie societatea noastră. Mulţumim prietenilor care ne arată solidaritate şi suport în aceste momente pe care nu ni le-am imaginat niciodată. Să onorăm memoria Andreei iubind şi protejând femeile abuzate“. 

Imagine indisponibilă

Andreea Celea a fost înmormântată într-un cimitir din Santo Domingo. 

Gabriel Villanueva, iubitul Andreei, a fost arestat şi încarcerat pentru moartea tinerei. 

Sora Andreei, Cezara Ioana Voicilă (24 ani), a scris pe Facebook: „Sora mea a sosit în Republica Dominicană la vârsta de 5 ani, în 2002, şi deşi era născută în România, ţara ei de suflet era Republica Dominicană. O să lupt pentru a i se face dreptate Andreei“. 

În 2013, Andreea Celea, pe atunci în vârstă de 16 ani, a dispărut de acasă, fiind dată în urmărire (foto sus - sursa wp.cdn.com.do). Ea s-a întors după câteva zile, dar amănunte despre acest episod nu sunt relatate. 

Septembrie 2017 - Andreea şi Gabriel Villanueva, arestat pentru moartea ei Sursa Facebook Andreea Celea

Imagine indisponibilă

Pe aceeaşi temă: 

Româncă găsită moartă într-o benzinărie din Italia. Femeia lucra ca şoferiţă pe TIR pentru a-şi întreţine familia

Românca lovită de maşină după ce a fost abandonată pe o autostradă din Italia părea fericită alături de noul ei soţ

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite