VIDEO Mesajul-surpriză al „Zeiţei de la Montreal“. Ce le-a transmis Nadia Comăneci copiilor români din America

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Facebook
Sursa Facebook

Nadia Comăneci a avut un mesaj special pentru copiii românilor din America, pe care i-a îndemnat să-şi urmeze visurile.

Zeiţa de la Montreal, cea mai bună gimnastă a tuturor timpurilor, a avut o apariţie-surpriză la evenimentul organizat de 1 Iunie de comunitatea românească din Washington DC. Români şi copiii lor au participat la o întâlnire cu Karlin Grey, autoarea unei cărţi de poveşti despre Nadia, care a citit cele scrise şi a răspuns întrebărilor. Adunarea virtuală a fost salutată de Nadia Comăneci care s-a bucurat că este atât de prezentă ca model de inspiraţie pentru generaţii la rând.

„Nadia i-a mulţumit public lui Karlin pentru că i-a publicat povestea şi pentru că în felul acesta a transmis povestea ei unei noi generaţii“, povesteşte Bogdan Banu, fondatorul Romanians of DC, din Washington.

„Nadia: Fata care nu putea sta locului nicio clipă“ este o carte pentru copii scrisă de Karlin Grey, fiica unui angajat civil din Marina americană, care şi-a petrecut copilăria acolo unde era trimis tatăl ei în misiuni şi locuind astfel în 13 oraşe din lume. Este editor şi autoare de cărţi pentru copii, iar Nadia a fost eroina volumului citit copiilor de români din America, de 1 Iunie.

„Este povestea Nadiei Comăneci care pornind de la căţăratul în copacii din pădurile Oneştiului a ajuns să intre în istorie la Jocurile Olimpice din 1976 cu primul scor perfect de 10 din istoria gimnasticii olimpice. De-a lungul drumului a muncit mult, cu determinare şi chiar câteva momente imperfecte. Această carte ilustrată minunat de Christine Davenier o însoţeşte pe Nadia de la începutul carierei ei în gimnastică până la primele ei Jocuri Olimpice, sărbătorind spiritul unei campioane şi energia unei fetiţe care nu a putut sta locului nicio clipă şi care nu a făcut altceva decât să-şi urmeze visul. Nadia reprezintă pentru copiii româno-americani unul dintre puţinele personaje publice cunoscute şi publicului american şi unul dintre puţinele exemple şi modele de caracter pe care aceştia le pot vedea şi în mass-media americană. Povestea Nadiei reuşeşte să sădească în inima copiilor mândria de a fi român, ambiţia de a lupta pentru visele lor, dragostea pentru sport, precum şi certitudinea că nimic nu se poate obţine fără ambiţie şi fără muncă“, o descrie Bogdan Banu. 

Foto Guliver/Getty Images

Imagine indisponibilă

Karlin Grey a răspuns imediat invitaţiei adresată de către Romanians of DC să citească povestea Nadiei copiilor din comunitatea românească. „Este o onoare pentru mine să particip la educarea unei noi generaţii de copii americani spunând povestea acestei eroine românce“, a spus ea. Cărţile ei, inclusiv cartea despre Nadia, sunt disponibile pe Amazon şi la Barnes & Noble dar şi oriunde altundeva unde se vând cărţi. Varianta în limba română a cărţii este disponibilă de la Didactica Publishing House.

La evenimentul organizat prin platforma Zoom au participat în direct 78 copii, în principal din comunitatea românească din capitala americană. Evenimentul a fost distribuit live şi pe Facebook, unde a putut fi vizionat atât pe pagina Romanians of DC, dar şi pe pagini comunitare din Chicago, Philadelphia, Seattle şi Connecticut. Evenimentul poate fi vizualizat aici: www.facebook.com/RomaniansofDC/videos/295018351516427

Romanians of DC este o organizaţie non-profit, organizată legal în 2017, care reuneşte românii şi moldovenii din zona metropolitană a Washington, DC şi care promovează cultura şi tradiţiile româneşti către un public american cât mai larg şi mai divers. Numără peste 1.700 de membri pe listele de distribuţie şi social media şi este cea mai mare organizaţie comunitară din zona capitalei americane. ONG-ul a organizat peste 60 evenimente culturale, sociale şi profesionale, inclusiv în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la New York, Ambasada României şi Ambasada Republicii Moldova din Washington, DC. 

Pe aceeaşi temă: 

Mesajul de încurajare transmis de Nadia Comăneci în contextul epidemiei de coronavirus VIDEO

Nadia, coşmar retrăit după 30 de ani: A povestit cum a fugit din România comunistă şi ce i s-a întâmplat

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite