VIDEO Litoralul românesc în anii de glorie ai comunismului. Cum se distrau părinţii noştri la Hanul Piraţilor, localul legendar din Mamaia Sat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai frumoase localuri ale litoralului zace în paragină de ani buni. Hanul Piraţilor de pe drumul Mamaia-Năvodari era un restaurant unic, în care ospătarii erau costumaţi în corsari şi serveau bucate cu specific.

Decenii la rând, Hanul Piraţilor a fost scena unei pleiade de actori, cântăreţi şi dansatori din România, care erau starurile programului de divertisment estival. Dan Spătaru sau Jean Constantin, ca să amintim doar doi constănţeni dintre cei mai iubiţi artişti ai românilor, puteau fi văzuţi seară de seară la Hanul Piraţilor, unde încântau publicul venit din toată ţara.

Pentru cei care veneau la mare, aşa cum este obligatorie mersul la o tavernă tradiţională cu bouzuki şi sirtaki pe litoralul grecesc, o seară la Hanul Piraţilor era unul dintre obiectivele de pe lista de distracţie.

Afişul spectacolului s-a rărit însă cu timpul, după Revoluţie, astfel că localul a ajuns în cele din urmă în paragină, fiind închis şi cumpărat în cele din urmă de patronii de peste drum, de la Arena Marina Regia, pentru extinderea afacerii de 5 stele. Actualmente, zona este foarte valoroasă din punct de vedere imobiliar, aici dezvoltându-se într-un ritm vertiginos Mamaia Sat, sătucul de pescari care a devenit cartierul rezidenţial de lux al oraşului Năvodari.

Nostalgicii acelor ani, dar şi cei curioşi de cum arăta cândva localul unde turişti şi localnici râvneau să îşi petreacă o seară, pot vedea în filmarea alb-negru de mai jos cum se distrau părinţii şi bunicii noştri la celebrul Han al Piraţilor de la Năvodari. Înregistrarea video este realizată la data de 18 august 1969 şi face parte din arhiva British Pathe.

Hanul Piraţilor, astăzi Foto S.I.

image

Vă mai recomandăm

VIDEO Imagini de arhivă cu litoralul românesc în 1966. „Sezonul meşterilor s-a încheiat. Trăiască sezonul!“

„Litoralul pentru toţi“, ofertă de neratat. Hotelurile unde poţi să-ţi petreci vacanţa la mare, cu preţuri foarte mici

EXCLUSIV Securitatea şi Dosarul „Litoral '77“. Cum au fost spionaţi toţi turiştii români şi străini

Ce să faci pe vreme rea la mare. Locuri superbe şi edificii unice în România, pe care trebuie să le vezi

Mangalia de altădată, în imagini rare. Numele mai puţin cunoscut sub care a renăscut cetatea pe jumătate scufundată în Marea Neagră

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite